Davor Šuker s igračima na terenu uoči dvoboja portiv Škotske
 
 BORIS KOVACEV/CROPIX
OSTAO SAM

Ručak koji je otkrio sve o odnosima u vrhu HR nogometa: Svi su bili tamo, samo jedan čovjek ne...

U Kopenhagen je čarterom iz Zagreba doletio gotovo kompletan sastav naše ‘nogometne vlade‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. lipanj 2021. 19:04

U Kopenhagen je čarterom iz Zagreba u ponedjeljak doletio gotovo kompletan Izvršni odbor HNS-a. Zajedno s njima bili su i gosti Saveza.

U Danskoj se tako našlo 16 od 17 članova nogometne vlade, izostao je samo Đuro Bukvić, koji se nije odlučio otići na put. No, od 16 nogometnih čelnika na zajedničkom ručku u restoranu bilo je ih 15. Davor Šuker, predsjednik HNS-a, nije ručao s njima.

Šuker je na odlasku s vodeće funkcije u hrvatskom nogometu, ne dogodi li se kakav obrat u mjesec dana jer Skupština je 29. srpnja. Od prije se zna da ima bolju komunikaciju s pojedinim članovima Izvršnog odbora, da nije sa svima jednako blizak, kao i da često zna solirati. Tako je radio i kad je bio čvrsto “u sedlu“. Nije to ništa novo.

Šuker je od ranije bio na Euru, nekad s našom reprezentacijom, a često u UEFA-inom aranžmanu jer član je njezinog Izvršnog odbora. Taj mandat mu traje do 2023. godine. Bio je na utakmicama u Londonu i Glasgowu, a iz Izvršnog odbora HNS-a tamo se našlo svega nekoliko ljudi. Dakako, izvršni direktor Saveza Marijan Kustić cijelo je vrijeme s reprezentacijom. Spominje se da planira napustiti politiku bude li izabran za predsjednika HNS-a, kao što govore najave.

Šuker i dalje ima ponekog svojeg čovjeka u Izvršnom odboru, no danas dominiraju oni koji su mu opozicija i koji vide HNS u budućnosti bez njega. Dakako da je na takvom druženju članova nogometne vlade bilo govora i o izborima u Savezu. Mnogi su ti ljudi ujedno i čelnici ili najutjecajniji u svojim županijskim organizacijama. Koje daju potpise i podršku za predsjednika, ali i kadroviraju sve bitne funkcije. Bit će zanimljivo u HNS-u od ljeta…

Šuker je uvijek znao da vrijeme može provesti na zanimljiviji način nego s Izvršnim odborom HNS-a. I da ima druge prijatelje s kojima “krstari” svjetskim metropolama. No, danas ta činjenica ipak poprima i dodatne konotacije.

Na ručku je s kolegama iz Saveza bio u Zagrebu na dan utakmice s Armenijom kad ih je pokušao nagovoriti da promijene Statut i dopuste mu da se kandidira čak i ako ga Zagrebački nogometni savez ne nominira za predsjednika, što po sadašnjim propisima nema pravo. Nije uspio. Osijek bi ga vjerojatno predložio, Zagreb, kako sada stvari stoje, neće, i ostat će bez šanse za “izbornu utakmicu” koja bi bila jako zanimljiva. Očito mu je taj ručak prisjeo.

Linker
27. travanj 2024 04:25