Luka Ivanušec
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
MLADI SU OPTIMISTIČNI

‘Sami smo si krivi ako ne odemo na EURO! Kad bi morali igrati otpočetka, prošli bi skupinu‘

Nikola Moro i Luka Ivanušec najavili su dvoboj s Litvom u Puli ovoga utorka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. studeni 2020. 16:59

Mlada reprezentacija Hrvatske, ona do 21 godine odigrat će u utorak od 17 sati posljednji susret u kvalifikacijskoj skupini 4. Utakmica protiv Litve u Puli bi, završi li pobjedom "mladih Vatrenih", mogla odvesti Hrvatsku na EURO u Sloveniju i Mađarsku sljedeće godine, ali... Osim što će hrvatski navijači morati pratiti događanja iz Atene gdje će svoj susret igrati Grčka i Škotska, morat će pratiti i događanja u drugim skupinama koje će zajedno skrojiti konačnu ljestvicu drugoplasiranih reprezentacija.

- Mi ćemo dati sve od sebe. Znamo da ne ovisimo sami o sebi, morat ćemo pratiti Grke i Škote... Teško mi je bilo jer nisam mogao biti u Škotskoj i zaigrati ondje. Bilo je super, svi bi potpisali 2:0 na poluvremenu u Edinburghu... Tada se mislilo da smo već na EURU, ali napravili smo neke pogreške, dogodilo se to što se dogodilo i moramo strepiti - rekao je Luka Ivanušec, mladi nogometaš Dinama.

Pobjeda hrvatskih nogometaša protiv Litve ne bi trebala doći u pitanje, ali...

- Trebali bismo napucati gol-razliku (zbog te ljestvice drugoplasiranih, op.a.) ali ako ne krene kako svi priželjkujemo od prve minute, ne treba gubiti glavu i treba ostati miran.

Izjavu medijima dao je i njegov dojučerašnji suigrač, Nikola Moro.

- Ovo je bila jedna jako čudna skupina. Da nam je netko da sad opet, mislim da bi je prošli bez problema jer i dalje imam dojam da smo najjača ekipa po kvaliteti. Žalimo za dosta toga, sami smo si krivi jer bi nas neki rezultati mogli zadržati da ne odemo na EURO. Grci su sada bez pritiska, oni su se nakon one naše utakmice koja je završila 5:0 totalno raspali. Možda će sada igrati rasterećeno, treba to vidjeti... - rekao je Moro.

Linker
26. travanj 2024 09:44