Roko Šimić

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NADOLAZEĆE ZVIJEZDE

Šimić i Sučić najavili novi pohod Vatrenih: ‘Nema veze jesam li u mladoj ili seniorskoj reprezentaciji‘

‘Imam osjećaj da se dobro razvijam, treniram, dajem sve od sebe i rezultati će doći‘, kaže Šimić.
Piše: HinaObjavljeno: 22. ožujak 2022. 11:53

Luka Sučić i Roko Šimić, mladi hrvatski nogometni reprezentativci do 21 godine, naglasili su odličnu atmosferu u momčadi uoči dvije domaće kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo.

Ispred Hrvatske U-21 su dvije utakmice u Varaždinu, prvo dvoboj protiv Austrije (25. ožujka), a potom i nadmetanje s Finskom (29. ožujka).

image

Luka Sučić

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

"Igram, treniram i zdrav sam. Nema veze jesam li u mladoj ili seniorskoj reprezentaciji. Uvijek ću dati svoj maksimum i sretan sam što sam opet došao na okupljanje. Moje je da pružam dobre utakmice i u klubu i u reprezentaciji i tada će sve doći na svoje. Austrija više nema pravo na kiks već mora pobijediti sve do kraja i zato će nam biti teško, ali dobro ćemo se pripremiti i dobro odraditi taj susret. U Austriji se više igra na trku i borbenost, a hrvatski nogomet krase talent i tehnika. Dosadašnjih šest pobjeda daje nam samopouzdanje, dobra smo momčad, poput obitelji", rekao je prije novih ispita u kvalifikacijama Luka Sučić, inače član RB Salzburga, najbolje austrijske momčadi.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Hrvatska U-21 je, inače, do sada ostvarila šest pobjeda u šest utakmica, a svoj je komentar dao i prvi strijelac mlade reprezentacije Roko Šimić.

"Uvijek je lijep osjećaj igrati za Hrvatsku. Svi smo došli na okupljanje puni pozitivne energije i nadam se da ćemo nastaviti pobjednički niz. Suparnike nismo još analizirali, no igrali smo već protiv njih i manje-više znamo kako igraju. Ja sam napredovao i kao igrač i kao osoba, prelazak u RB Salzburg mnogo mi je značio. Imam osjećaj da se dobro razvijam, treniram, dajem sve od sebe i rezultati će doći. Sigurno je svakome nogometašu cilj i san igrati za svoju reprezentaciju, svi se borimo za mjesto u A-reprezentaciji, tako da dajemo sve od sebe za Hrvatsku U-21", rekao je Šimić.

Linker
19. travanj 2024 00:58