Cropix
U RAZGOVORU ZA SN

SJAJNI VATRENI BEZ DLAKE NA JEZIKU O TAMNIM TEMAMA I OPTUŽNICI 'Luka i ja prošli smo mnogo gorih i težih stvari u životu, a Hrvatska ovo ne zaslužuje'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. ožujak 2018. 13:12

Dejan Lovren i njegov Liverpool danas od 13.30 na Old Traffordu igraju protiv Manchester Uniteda. City je miljama daleko, teško ga je vidjeti i dalekozorom. Guardiolina momčad ima 16 bodova više od Mourinha i njegova društva, 18 bodova više od Kloppa i Redsa, a još dva boda više od Spursa...

Dakle, danas se u Kazalištu snova odigrava borba za drugo mjesto.

- Bit će to jako, jako zanimljiva utakmica. Pravi derbi u kojem je sve moguće. Nikad ne znate što se može dogoditi, ali na temelju trenutačne forme, tvrdim da je Liverpool favorit na Old Traffordu!

Igramo jako dobro

Bogme, veliki ste optimist, nije lako kazati da je netko favorit kad dolazi na teren Kazališta snova?

- Igramo jako dobro, zaista jako dobro. Zato sam vam to i kazao. Jest, to je zapravo u ovom trenutku borba za drugo mjesto. Ali do kraja ima još dosta kola, tako da se ne može tvrditi da će onaj tko danas dođe do pobjede, na kraju biti drugi. No, spektakl je zagarantiran.

Liverpool je osigurao četvrtfinale Lige prvaka, izbacili su Porto pobjedom na gostovanju od 5:0, doma na Anfiledu su rutinski odradili posao, završilo je 0:0.

- Ma da, ovu posljednju utakmicu s Portom u Ligi prvaka odradili smo baš rutinski, jer smo imali veliku prednost iz prve utakmice. Nije ponekad lako odigrati takve oglede, znaš da ima nedostižnu prednost. No kažem, sve smo odradili profesionalno, otišli smo u četvrtfinale. To je najbitnije. Pa vidite, recimo da je City doma izgubio od Basela, to je tako, malo se opustiš i može se dogoditi i poraz od kvalitativno slabije momčadi.

Kad smo već pričali o Ligi prvaka, Lovren je kazao i ovo...

- Žao mi je Tottenhama! Posebno zbog trenera Mauricija Pochettina s kojim sam radio u Southamptonu. To vam je tako, Juve je iskusna momčad, znaju kako treba igrati. Spursi su bili bolji, imali su svoje šanse u prvom poluvremenu, Juve se dobro branio i čekao svoju priliku. I dočekao je, tako to rade te iskusne momčadi s mnogo velikih europskih utakmica u nogama.

Bez želja u ždrijebu

Pitali smo Lovrena ima li Liverpool kakvih posebnih želja u ždrijebu Lige prvaka. Ima li neki protivnik kojeg biste baš željeli, ima li netko koga nikako ne biste htjeli s druge strane travnjaka?

- Nemamo nikakvih želja! Najbitnije je da smo u četvrtfinalu, sad idemo od utakmice do utakmice, vjerujemo u sebe. Eto, kad smo već na toj temi, vjerujem da Liverpool može igrati finale Lige prvaka!

Hrvatski reprezentativac, dakle, pršti od optimizma kad se radi o Liverpoolu. Dok smo razgovarali, djelovao je iznimno raspoloženo. Očito je situacija u klubu sjajna. A kako neće biti kad Mohamed Salah “trpa k’o lud”. Ove sezone je ukupno u svim natjecanjima zabio 32 pogotka, te dodao 11 asistencija! Čovjek jednostavno briljira...

- Salah je naš Messi, naš Ronaldo! Kompletnu sezonu je u velikoj formi. Ukoliko želiš biti top klub, takvog igrača moraš imati u momčadi. U svakoj velikoj momčadi imaš takvog igrača, onoga koji donosi prevagu. Strijelca koji zabije 20, 25 ili 30 pogodaka. Mi ga, hvala Bogu, imamo, to je Salah. Zato sam vam i kazao da možemo do finala Lige prvaka, zato sam vam između ostalog na početku kazao da smo danas favoriti bez obzira što igramo na Old Traffordu. Nadam se da će Salah jako dugo ostati u Liverpoolu.

S Redsa smo se malo “prebacili” na Vatrene. Pred Dalićevom vrstom je put u SAD.

- Drago mi je zbog novog okupljanja reprezentacije. Prekrasno je naći se s reprezentativnim suigračima, pripremati se za Svjetsko prvenstvo. Jedino što je put dalek, to mi se čini kao jedna manjkavost ove turneje, jer vidim da ostale reprezentacije uglavnom igraju po Europi. No dobro, glavno je da mi budemo skupa, da budemo pravi. Bit će to vrlo zanimljive utakmice u Miamiju i Dallasu.

Onda se Lovren nečeg dosjetio...

- U to vrijeme će u Miamiju, koliko znam, Roger Federer igrati na turniru. Baš bih ga htio gledati... Ali koliko čujem, u Dallasu ćemo otići na NBA utakmicu Dallas Mavericksa! Imat ćemo priliku, dakle, upoznati Dirka Nowitzkog, legendu košarke. Kad bih još stigao i na Federera, ha-ha...

I tako, kako to ponekad mora biti, iz dobrog raspoloženja ovog razgovora, morali smo se prebaciti i na tamnije teme. Nismo mogli izbjeći pitanje o podizanju optužnice protiv Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja. Kako Dejan vidi tu nimalo ugodnu priču.

- Ne znam što bih kazao o tome, zapravo o tome uopće ne želim pričati.

Istina će pobijediti

Međutim, Lovren je nakon kratke stanke, ipak odlučio nešto kazati o tome. On je jedan od onih koji se nikad ne skrivaju, nema dlake na jeziku, nikad nije izbjegavao odgovore i na neugodna pitanja.

- Dugo poznajem Luku Modrića. Zato znam kakav je čovjek. Odličan. Ne, on to nikako ne zaslužuje! Kao što to ne zaslužuje ni hrvatska reprezentacija.

Plašite li se da bi i protiv vas mogla biti podignuta slična optužnica?

- Ne želim govoriti ništa unaprijed. Žao mi je što o tome moram uopće pričati. Samo vjerujem da će istina na kraju biti pobjednik. Još ću vam nešto kazati. Luka Modrić i ja prošli smo mnogo gorih i težih stvari u životu, mislim da to ne trebam posebno ponavljati. Pa ćemo tako proći i ovu!

Linker
20. travanj 2024 03:58