Stanislav Lobotka u dresu Napolija protiv Rijeke
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
SAVRŠENO SPREMAN

‘Slovački Kante‘ najveći im je adut uoči Hrvatske: ‘Preporodio sam se otkad je otišao Gattuso...‘

Smršavio je, spremio se, dobio povjerenje Spallettija u Napoliju i odigrao sjajno u Sloveniji
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. rujan 2021. 16:38

Slovaci su u Ljubljani odigrali 1:1, ostali su jedini bez poraza u našoj skupini. Imali su šanse za pobjedu, pogodili gredu i vratnicu, no na kraju je bod ipak uglavnom zadovoljio apetite. A prvo ime u momčadi bio je veznjak Napolija Stanislav Lobotka.

Svi slovački mediji upravo su njega istaknuli kao daleko najboljeg pojedinca u Slovačkoj.

“Podsjećao je na Kantea, odigrao je najbolju utakmicu u reprezentaciji u zadnje dvije godine”, piše Sport.sk, koji je Lobotku ocijenio sjajnom “osmicom”.

A za to je zaslužna Lobotkina renesansa u Napoliju. Lobotka je smršavio, savršeno je fizički spreman, a k tome je dobio i povjerenje Luciana Spallettija.

- Da je ostao trener Gattuso, mogao bih smršaviti i 10 kilograma, svejedno ne bih igrao. Srećom, promijenio se trener - rekao je bez ustezanja Lobotka, koji je dobio svih 11 duela na tlu, bio je uspješan u svim driblinzima, presjekao je pet slovenskih napada. Apsolutno prvo ime utakmice i veliki adut za utakmicu s Hrvatskom.

- Lobotka je pokazao da kada ima kontinuitet utakmica i kad se od njega puno očekuje može maksimalno razviti svoj talent. I to onda izgleda drugačije - pohvalio je svog glavnog igrača i izbornik Tarkovič.

Linker
18. travanj 2024 10:40