ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
IPAK NIŠTA OD NASTUPA

SN doznaju: Livaja se na kraju ne priključuje Vatrenima, evo i zašto! Francuzima otpala zvijezda

Koronavirus je iza napadača Hajduka, ali Zlatko Dalić ipak ne dobiva dodatnu opciju u napadu
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2022. 13:21

Marko Livaja se ipak neće priključiti Vatrenima za lipanjske akcije u Ligi nacija. Sportske novosti doznale su da bi napadač Hajduka i Vatrenih mogao biti na raspolaganju izborniku Zlatku Daliću za nadolazeća gostovanja u Danskoj i Francuskoj, odnosno za treću i četvrtu utakmicu u novoj sezoni Lige nacija, ali od svega neće biti ništa jer usprkos negativnom testu na koronavirus, UEFA-ini protokoli to nedozvoljavaju.

Dakle, Livaja s reprezentacijom neće otputovati za Kopenhagen u kojem igramo ovoga petka, kao ni za Pariz gdje nas čeka novi okršaj sa svjetskim prvacima (sljedeći ponedjeljak).

Marko je, podsjetimo, propustio prvi dio okupljanja hrvatske nogometne reprezentacije zbog pozitivnog testa na COVID-19, no simptomi su iza njega. Nakon novog negativnog testa na koronu ove nedjelje organizirao proslavu rođendana kćeri Elizabeth, a sudjelovao je i na koncertu legendarnog Mate Miše Kovača koji se sinoć održao na splitskom Starom Placu.

Usprkos činjenici da se dobro osjeća i da je imao veliku želju, neće zaigrati u lipanjskim izazovima Vatrenih.

image

Marko i supruga Iris na koncertu Miše Kovača

PAUN PAUNOVIC Cropix

Kante neće igrati protiv Hrvatske

Veznjak N'Golo Kanté nije među 23 francuska nogometaša prijavljena UEFI za susret Lige nacija Hrvatska-Francuska u Splitu i pratit će svoje kolege s tribina Poljuda.

Nogometaš Chelseaja, koji je igrao u petak u porazu protiv Danske, odukom izbornika Didiera Deschampsa je prekobrojni jer su Francuzi došli u Split s 24 igrača u svom sastavu, ali samo 23 mogu biti prijavljena za meč.

Kanté (31) je bio jedan od pet igrača, uz Julesa Koundéa, Kingsleya Comana, Karima Benzemu i Kyliana Mbappéa, koji nisu trenirali s ostalima u nedjelju.
U odsutnosti Kantéa, Francuzi imaju samo tri čista veznjaka u Splitu - Adrien Rabiot, Mattéo Guendouzi i Aurélien Tchouaméni.

Utakmica Francuska - Hrvatska igra se u 20.45 sati.

Linker
24. travanj 2024 04:07