ISA TERLI
SLUŽBENO PRIOPĆENJE HNS-A

Šok u redovima Vatrenih: Vida odigrao cijelo poluvrijeme s koronavirusom! Evo što se dogodilo u Turskoj

U tom je trenutku Zlatko Dalić već donio odluku o izmjeni, liječnička služba izolirala je kapetana...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. studeni 2020. 22:36

Liječnička služba hrvatske nogometne reprezentacije je neposredno iza ponoći po lokalnom vremenu u Istanbulu dobila rezultate testiranja na virus SARS-CoV-2 među kojima je bio i jedan pozitivan nalaz među igračima, objavio je nakon utakmice s Turskom Hrvatski nogometni savez na svojim stranicama.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nakon što su u ponedjeljak na redovnom testiranju za utakmicu s Turskom svi igrači i članovi stožera bili negativni, u srijedu ujutro obavljeno je redovno testiranje za utakmicu sa Švedskom. Službene rezultate testiranja HNS je dobio iza ponoći po lokalnom vremenu te su pokazali da je reprezentativac Domagoj Vida pozitivan na novi koronavirus.

Liječnička služba hrvatske reprezentacije dobila je inicijalnu informaciju pri kraju odmora između dva poluvremena da postoji jedan potencijalno pozitivan rezultat. Radi se o uobičajenoj proceduri pri testiranju te se pritom "sumnjivi" nalaz ponovno testira kako bi se potvrdio rezultat.

Kako je u tom trenutku izbornik Zlatko Dalić već donio odluku o izmjeni Vide, liječnička služba reprezentacije izolirala je Vidu prema svim epidemiološkim mjerama do potvrde rezultata testiranja.

Vida će, sukladno propisima, provesti iduće dane u samoizolaciji u Istanbulu.

Svi ostali reprezentativci i članovi stožera, koji su bili negativni na testiranju, po planu će otputovati u Stockholm. Pritom se uzima u obzir da je reprezentacija poštivala sve epidemiološke mjere, sukladno Uefinom Return to Play protokolu.

Uz Vidu, na SARS-CoV-2 bio je pozitivan i jedan član delegacije HNS-a, koji nije bio u kontaktu s reprezentativcima niti članovima stožera", stoji u priopćenju.

Vida će sigurno propustiti iduće dvije utakmice Vatrenih, oglede Lige nacija protiv Švedske u subotu u Solni, te protiv Portugala u utorak u Splitu.

Linker
22. studeni 2022 09:02