Luka Vušković

 ROBERT FAJT Cropix
OGROMAN KOMPLIMENT

Španjolci oduševljeni Hrvatom, pišu da je novi Gvardiol: ‘Dečko ima potencijal za Real Madrid‘

"Izvrstan je u prekidima, u obrani se također ističe", piše Marca o Vuškoviću te navodi impresivne brojke
Piše: Vito TomasObjavljeno: 13. listopad 2024. 09:05

Luka Vušković ove sezone igra na nevjerojatnoj razini. Hvalospjevi na račun 17-godišnjeg hrvatskog stopera nižu se već neko vrijeme, međutim Vušković je ove sezone svoju igru podigao na viši nivo i dodatno podebljao svoje ime u svijetu nogometa.

- Ja mu ne trebam puno pričati, on sve zna, ima sve da postane jedan od najboljih svjetskih braniča. Bilo bi mi drago da jednoga dana zaigramo zajedno - izjavio je Joško Gvardiol u ožujku prošle godine.

Samo godinu i pol dana kasnije, Vuškovićevo ime gledamo uz Gvardiolovo. Doduše, ne na terenu, već na naslovnici Marce koja je bivšem hajdukovcu posvetila veliki tekst i etiketirala ga kao „novog Gvardiola“

Vuškovićeve izvedbe zapanjile su sve, pa tako i očarane Španjolce. Vatreni koji predstavlja hrvatsku vrstu do 21 godine ove sezone igra na posudbi u belgijskom Westerlou, a odličnim predstavama u obrani Vušković je pridodao i napadačku rolu; s četiri pogotka u deset kola najbolji je strijelac svoje momčadi.

image
Vincent Kalut/imago Sportfotodienst/profimedia

"Izvrstan je u prekidima. U obrani se, logično, također ističe, čemu pomažu njegova 193 centimetra visine. U belgijskoj Pro ligi ima najveći postotak pobjeda u zračnim duelima (83.3 %) i drugi najveći broj ‘čišćenja‘ lopte (63)", ističe Marca.

Po pitanju Vuškovića oglasio se i Bart Tamsyn, predstavnik Transfermarkta za Belgiju, koji karijeru mladog Hrvata prati od njegovih prvih nogometnih koraka.

- Podsjeća me na Tobyja Alderweirelda. On je vođa, uvijek igra okrenut prema naprijed, dobro servira loptu, kontrolira igru... Prvi put sam ga vidio s 15 godina. Igrao je s dečkima 3-4 godine starijima i već je bio šef obrane. Odmah sam vidio da će biti veliki talent. Ima sposobnost igrati u sjajnoj momčadi kao što je Real Madrid - Tamsynove su riječi koje je citirala i Marca i zaključila svoj tekst.

Linker
13. listopad 2024 12:38