Zeljko Hajdinjak / CROPIX
SVE JE U RUKAMA PREDSJEDNIKA

SPREMA SE VELIKA SMJENA U HRVATSKOM NOGOMETU!? NAKON ŠIROKIH OSMIJEHA I RUKOVANJA SA ŠUKEROM - POTPUNA NEIZVJESNOST Javio se i izbornik...

Lipanjski dogovor predsjednika Šukera i izbornika mladih Vatrenih još nije potvrđen potpisom ugovora o nastavku suradnje
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. srpanj 2019. 09:58

Početkom lipnja, prije nego što će se naša mlada reprezentacija uputiti na Europsko prvenstvo u Italiju i San Marino, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker postigao je dogovor s U-21 izbornikom Nenadom Gračanom o nastavku suradnje. Nakon isteka Gračanova mandata Izvršni odbor HNS-a za produženje izborničkog mandata ovlastio je Šukera. Tada je na službenoj stranici HNS-a objavljena fotografija na kojoj Šuker i Gračan nasmiješeni jedan drugom daju ruke.

Potpisa nema

Dogovor je, naravno, dogovor, ali ugovor koji se, prema našim saznanjima, trebao potpisati do konca lipnja ove godine, nije potpisan. Zašto se to nije dogodilo? Jesu li u HNS-u možda nezadovoljni rezultatom i igrama mlade vrste na Euru, pa su se predomislili? Hoće li možda obećanje Gračanu da će povesti mladu vrstu u nove kvalifikacije biti samo “obećanje ludom radovanje”? Sprema li se možda otkaz izborniku Gračanu?

Za sada se o tome u HNS-u nitko ne izjašnjava, jučer smo pokušali doprijeti do glavnog instruktora Kuće hrvatskog nogometa Petra Krpana, ali nije se javio. Doduše, razgovarali smo s njim nakon povratka s Europskog prvenstva u Italiji i San Marinu, nije spominjao nikakvu mogućnost odlaska Gračana. Ali znate kako to biva, promjene se dogode brzinom svjetlosti.

Paolo Bruno/Getty Images
Getty Images

Nešto se ‘kuha’

Uglavnom, poučeni iskustvom, možemo zaključiti da se tu nešto “kuha”, da se Gračanu ipak trese stolica, da postoje struje koje misle da ipak ne bi trebao potpisati novi ugovor. Jer ako nije tako, zašto ga još nisu pozvali u prostorije HNS-a na potpisivanje novog ugovora?

Od početka lipnja kad je pao dogovor sa Šukerom, prošlo je već skoro mjesec i pol dana, a Gračan olovku za potpis još nije izvadio iz ladice.

- Što znači ugovor? Mogu potpisati ugovor, pa onda biti smijenjen, zar ne? Zašto još nisam potpisao novi ugovor? To ne znam. Za to se trebate raspitati na drugim adresama, a ne kod mene. Vidjeli ste na službenoj stranici HNS-a još početkom lipnja da je postignut dogovor kad se radi o produženju mog mandata. Toga se držim, ljudi se drže za riječ, zar ne?

To nam kazao jučer izbornik mlade vrste Nenad Gračan. Na naše pitanje plaši li se možda da se dogovor i dana riječ neće poštivati, kazao je:

- Ne plašim se ničega!

Gračan je preuzeo mladu vrstu u listopadu 2013. godine kad je bila klasificirana na 25. mjestu UEFA-ine rang-liste, a danas je na - devetom. U njegovu razdoblju 15 igrača koji su bili u selekciji U-21 postali su A reprezentativci, a Hrvatska se ove godine nakon sušnog 15-godišnjeg razdoblja plasirala na Europsko prvenstvo mladih. U skupini je izgubila od Rumunjske i Francuske, odigrala je neodlučeno s Englezima. Je li taj samo jedan osvojeni bod razlog da netko u HNS-u podmeće nogu Gračanu? Vrlo brzo ćemo saznati.

Linker
28. travanj 2024 00:43