Ronald Gorsic / CROPIX
VIŠE NEMA DVOJBI

'SPREMAN SAM IGRATI BILO GDJE!' Već je bio u najjačoj ligi Europe, nije isključen povratak: 'Euro ću iskoristiti za dodatno podizanje vrijednosti'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 10. svibanj 2020. 01:16

Nikola Vlašić se već sa 19 godina okušao u Premiershipu, ali epizoda u Evertonu nije prošla na željeni način. Odlazeći u Moskvu, rekao nam je da će u životu uvijek paziti da igra u klubu u kojem je jako tražen i da će najjače lige izabrati tek kad bude potpuno spreman za njih.

Jeste li sada spremni za taj iskorak?

- Osobno nikada nisam dvojio da mogu igrati u bilo kojoj ligi svijeta, ali mislim da ipak nisam bio spreman za sve izazove koje takvo okruženje donosi. Sada sam spreman igrati gdje god treba. Iskusniji sam, prošao sam dosta toga, odigrao više od 200 utakmica, tjelesno sam spremniji, ali važnije od svega, imam jasnu sliku onoga što velike lige traže od igrača. Doista sam spreman, ali veliko je pitanje koliko je realno u ovom trenutku pričati o bilo kakvom transferu, posebno ako se ruska liga prekine. Ali i ako bude tako, opet nemam problema. Odigrat ću još jednu sezonu u CSKA, napraviti sve da pokušamo osvojiti naslov prvaka, a onda na Euru dodatno podići svoju vrijednost.

Mundijal i nisam zaslužio

S Nikolom smo se kratko čuli još u ožujku kada je postalo jasno da se Euro neće igrati ove godine.

- Što reći? Nisam mogao vjerovati, jer Euro je trebalo biti moje prvo veliko reprezentativno natjecanje. Kako da opišem koliko sam se veselio tim utakmicama?

U nekim boljim okolnostima trebao je kao igrač Evertona biti na SP-u u Rusiji.

- Svjetsko prvenstvo nisam zaslužio i tu nema potrebe širiti priču. Međutim, Euro sam gledao kao svoju veliku priliku, imao sam velika očekivanja po pitanju svoje uloge u momčadi.

Linker
24. travanj 2024 12:03