VLADO KOS/CROPIX Cropix
BOHAR ZA SN

‘Spremni smo se potući s Hrvatskom!‘ Slovenac u redovima momčadi Nenade Bjelice uoči susreta s Vatrenima

"Dati ćemo sve od sebe i želimo pokvariti planove Hrvatskoj", poručuje nogometaš Osijeka
Piše: Darko RužićObjavljeno: 23. ožujak 2021. 14:33

Trener osječkih Bijelo-plavih Nenad Bjelica, ujedno i čovjek koji drži sve konce vođenja klupske sportske politike, u potrazi za pojačanjima svog igračkog kadra doveo je u Gradski vrt i dvojicu slovenskih reprezentativaca.

Mario Jurčević, lijevi branič, te Damjan Bohar, krilni napadač, bili su njegov izbor i već su se potvrdili kao kvalitetna rješenja za ono što je Osijeku trebalo. A obojica su primila pozive izbornika reprezentacije svoje zemlje Matjaža Keka u vrstu iz koje će birati momčad za početak kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na SP, kada će se za dva dana sučeliti našim Vatrenima. Tko će od osječkog dvojca igrati protiv Vatrenih još je nepoznato, ali Bohar se s pravom nada da će biti jedan od Kekovih aduta.

- Ne mogu o tome ništa reći jer izbornik je taj koji odlučuje - kazao nam je Damjan Bohar.

Njegove igre u prvenstvu u majici Osijeka svakako su ono što mu budi nadu da će na stadionu Stožice biti među starterima naših susjeda koji će nam pokušati pripraviti rezltatsku neugodnost.
- Vidjet ćemo što će biti. U svakom slučaju, to je moje mišljenje, Hrvati su favoriti, ali mi ćemo pokušati nešto napraviti. Domaćini smo i vrijedi tu okolnost nastojati upotrijebiti sebi u korist - veli Bohar.

Naravno, drugo i nismo očekivali, na pitanje koga Slovenci od naših reprezentativaca najviše cijene uslijedio je pretpostavljeni odgovor...
- Luka Modrić je taj! Opet, to je moj stav, ali ne vjerujem da itko u našoj reprezentaciji ima drugačiji - rekao je Bohar, pa dodao:
- Ipak, nije on jedini u vašoj reprezentaciji. Puna je ona vrsnih, kvalitetnih nogometaša koji igraju u velikim klubovima. Međutim, ne odlučuju te okolnosti, već igra na terenu. Spremni smo se, da tako kažem, potući s Hrvatima i ako su oni favoriti pokvariti im računicu - naglasio je Bohar.

Nekad se u Ljubljani igralo na stadionu pod Bežigradom, u srijedu će domaćini Vatrene ugostiti u Stožicama.
- Tamo je odličan stadion, potpuno nov. Bežigrad je otišao u povijest. Potpuno je propao, stoji zapušten, ali tako je... Stožice pružaju pun komfor - pojasnio je Bohar.

U razgovoru s ovim Osijekovim brzonogim i okretnim napadačem ne može se zaobići momčad trenera Nenada Bjelice, koji vodi Bijelo-plave kroz utrku za naslov prvaka HNL.
- Još smo u igri. I te kako ozbiljno! Imamo kvalitetan igrački kadar, izvrsne pojedince uklopljene u moćnu momčad, a i odličnog trenera koji nas vodi. Bit će i te kako zanimljivo do kraja prvenstva. Dobro stojimo u konkurenciji s Dinamom. Naša momčad je jako dobra, pobjeđujemo, složni smo i očekujem da ćemo nastaviti puhati Dinamu za vrat, a na kraju, kada se podvuče crta, kada se definira bodovni učinak, imamo se u ovom trenutku pravo nadati da bi Osijeku mogli donijeti prvi puta u njegovoj povijesti naslov prvaka - kazao je Bohar.

image
VLADO KOS/CROPIX

Ipak, prvenstvena je stanka u tijeku. Reprezentativni su termini na redu, ali poveznica jednog i drugog je i u okolnosti da gledatelji i dalje ne mogu na tribine.
- Svima nam je zbog toga jako žao. Eto, u Stožicama bi bilo šesnaest, sedamnaest tisuća gledatelja, ali ta nesretna pandemija to onemogućava. Šteta, bio bi to uz njihovu nazočnost još veći događaj. No, kod nas, u Sloveniji, situacija je i teža nego u Hrvatskoj, ovdje je potpuni lockdown i policijski sat, pa svi moraju biti doma do 21 sat. Ali, tako je kako je, nadam se kao i cijeli svijet da će i to uskoro završiti. Dobro je što bar igrati možemo, a iskreno, uvjeren sam da Hrvatskoj protiv nas, protiv Slovenije, neće biti lako. Imamo mi razloga i pravo nadati se da ćemo pripraviti ono što naši gosti ne očekuju - ispričao je Osijekov krilni napadač, slovenski reprezentativac Damjan Bohar.

Linker
26. travanj 2024 09:11