Mario Gavranović u dvoboju s Domagojem Vidom
 Fabrice COFFRINI/AFP
OPAKI NAPADAČ

‘Sretan sam što sam se vratio, osjećam da me Mamić cijeni, a Livaković je navikao da mu zabijam...‘

‘Hrvatska i Švicarska su u posljednje vrijeme među 10-15 najboljih na svijetu. To je velika stvar!‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. listopad 2020. 14:31

Dinamov napadač Mario Gavranović skoro je Vatrene “koštao glave”. Zabio je glavom na centaršut Granita Xhake za vodstvo Švicaraca. Bio je to njegov osmi gol u švicarskom dresu, a čak treći protiv Hrvatske. Dva nam je zabio prije osam godina na Poljudu, u pobjedi Švicaraca od 4:2.

U drugom poluvremenu, Gavranović je oko ruke stavio kapetansku traku švicarske reprezentacije.

- Stvarno mi je bila čast staviti kapetansku traku oko ruke, nositi je makar na kratko vrijeme. Lijepa je to priča, svakako ću se toga sjećati - kazao nam je Gavranović.

Propuštene šanse

Kaže nam da je šteta što je Švicarska protiv Vatrenih prekinula svoj niz nepobjedivosti.

- Imali smo pozitivan rezultat, ali u drugom poluvremenu je Hrvatska uvela neke važne igrače, pa je nama, s dosta mladih igrača, bilo teško oduprijeti se takvoj kvaliteti. Prvo poluvrijeme je bilo odlično za nas, šteta što smo primili taj pogodak baš prije odlaska na odmor. U tom prvom dijelu Hrvatska nas, osim kod one šanse Petkovića, nije ozbiljno ugrozila. Mi smo pak imali dvije-tri dobre prilike, kontrolirali smo utakmicu. Kad to nismo iskoristili, Hrvatska je zasluženo pobijedila.

Gavranović je osim pogotka u prvom poluvremenu imao još jednu sjajnu priliku, spustio se sam prema Livakoviću, ali klupski kolega bio je bolji, obranio mu je udarac. Očito ga bolje poznaje, nego što Gavranović poznaje njega...

- U tom trenutku je Livi bio mudriji od mene! Međutim, vratio sam mu nekoliko minuta kasnije, ha, ha, ha...

Pitamo ga kako je zabiti pogodak svom klupskom vrataru?

- Nemam baš puno prilike igrati protiv svog klupskog vratara. Bilo mi je jako drago da sam zabio Livakoviću. Ali, naučio je on da mu ja zabijam! Nije to ništa novoga. Na treninzima sam naviknuo da mu zabijam golove.

Je li mu Livaković nešto kazao nakon utakmice?

- Ništa kad se radi o pogotku koji sam mu zabio. Pričali smo o drugim stvarima, a njemu, Petkoviću i Oršiću sam poželio puno sreće u sudarima sa Švedskom i Francuskom.

Eto, dvojac Dinamovih napadača igrao je jedan protiv drugoga, na kraju je rezultat Gavranović - Petković 1:0.

- Da, ali je rezultat bio 2:1 za Hrvatsku. Vidite, Hrvatska i Švicarska su u posljednje vrijeme među 10-15 najboljih svjetskih reprezentacija. To je velika stvar. Kad gledam s pozicije Dinama, velika je stvar što imamo toliko reprezentivaca u raznim državnim selekcijama.

Nadam se i Feyenoordu

Kad smo mu kazali kako je početkom ove sezone u tako sjajnoj formi, zabija za Dinamo, sad je zabio za Švicarsku, kazao je sljedeće...

- Sretan sam što sam se vratio u Dinamo, što se jako dobro osjećam. Također, osjećam da me trener Zoran Mamić cijeni, dobio sam šansu od početka sezone, iskoristio sam je. Nadam se da ću tako i nastaviti. Bilo bi dobro da Petković i ja zabijemo koji pogodak i na početku Europske lige protiv Feyenoorda, zar ne?

Definitivno...

Linker
19. travanj 2024 03:08