Petar Krpan (desno)

SJEĆANJE NA LEGENDU

‘Stalno sam bježao Štimcu i Biliću. Ćiro mi dođe poslije i kaže: ‘Sine, pa ti si novi srebrni metak‘

Reakcije na smrt legendarnog Miroslava ‘Ćire‘ Blaževića stižu sa svih strana
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. veljača 2023. 16:22

Trener koji je usmjerio karijeru Petra Krpana definitivno je Miroslav Ćiro Blažević. U njegovom mandatu upisao je Krpan tri nastupa za Vatrene, jedan na Svjetskom prvenstvu. Opisao nam je kako je uopće došao do poziva legendardnog trenera.

- Igrali smo utakmicu selekcija novinarskog izbora protiv A reprezentacije. Igrao sam za novinarsku, jasno, ali upao sam u oko Ćiri. Stalno sam bježao Štimcu i Biliću koji su mi neprestalno govorili "mali, prestani trčati". A ja nisam mogao prestati. Poslije utakmice došao mi je Ćiro i rekao "sine, ti si novi srebrni metak". Što god to značilo, ali tako me titulirao. Poslije me pozvao u A reprezentaciju – ispričao nam je Krpan.

Debitirao je u prijateljskoj, pripremnoj protiv Australije prije početka SP-a, a zatim je u Francuskoj ušao s klupe u osmini finala protiv Rumunjske.

- Bio sam presretan, a u svlačionici je čekalo cvijeće. Neki su govorili "šefe ovo je za vas", a on je uzvraćao "ma kakvi, to je Krpici za debi". Sutradan mi je bio rođendan, pa su povezivali cvijeće i sa tim datumom. U svakom slučaju, ostalo je cvijeće u uglu svlačionice, a Ćiro me nije zaboravio u ponoć nazvati da mi čestita rođendan.

Krpan i Ćiro često su se susretali posljednjih godina, kada je osječki napadač preselio na novu dužnost glavnog instruktora HNS-a.

- Za mene vječna legenda, čovjek koji mi je dao golemi poticaj u karijeri.

Linker
03. svibanj 2024 02:09