Kadar s utakmice Hrvatske i Latvije (ilustrativna fotografija)

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
ODLUKA SUDA

Stigle su kazne za ustašku zastavu na Rujevici: Evo što se sprema dvojici izgrednika, treći ‘na čekanju‘

‘Hrvatski nogometni savez zahvaljuje nadležnim tijelima na brzom i konkretnom postupku‘
Piše: SNObjavljeno: 15. rujan 2023. 13:03

Općinski sud u Rijeci obavijestio je Hrvatski nogometni savez kako je donesena presuda protiv dvojice okrivljenika za prekršaj na utakmici Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Latvije, javlja službena stranica HNS-a.

Podsjećamo, na utakmici Hrvatska - Latvija dvije su osobe u nekoliko navrata istaknule zakonom zabranjenu zastavu, zbog čega je Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza.

Općinski sud u Rijeci izrekao je prvookrivljenom D.C. novčanu kaznu u iznosu od 1.300 eura, a drugookrivljenom D.S. kaznu zatvora u trajanju od 20 dana. Također, obojici je određena i zaštitna mjera zabrane prisustvovanja na svim sportskim natjecanjima u kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području RH s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inozemstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obvezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku postaju, također u trajanju od dvije godine.

Nadalje, postupak prema trećoj uključenoj osobi traje, kao i kriminalističko istraživanje koje za cilj ima rasvijetliti sve okolnosti povezane s ovim događajem.

"Hrvatski nogometni savez zahvaljuje nadležnim tijelima na brzom i konkretnom postupku te pozdravlja kažnjavanje osoba koje su nanijele štetu ugledu hrvatske države isticanjem zabranjenih simbola.

HNS ostaje odlučan u namjeri da poduzme sve daljnje pravne korake prema osobama koje su svojim namjernim i ciljanim protuzakonitim ponašanjem nanijele značajnu štetu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji", stoji na stranici HNS-a.

image

Zastava s Rujevice

Linker
27. studeni 2023 15:49