AFP
POTENCIJALNI TRANSFERI

Što će biti s Vatrenima? Jedan bi mogao uletjeti u epsku borbu za HNL prvaka, drugi pred transferom karijere...

Što nam donosi prijelazni rok? Nekoliko hrvatskih reprezentativaca spominje se u raznim kombinacijama
Piše: SNObjavljeno: 21. prosinac 2021. 23:04

Steven Gerrard spreman je pogaziti pravilo prema kojem neće zavirivati u izloge svojih bivših klubova, otvorili su engleski mediji sezonu transfernih spekulacija čim je novi menadžer prihvatio uzde Aston Ville. A koga je to konkretno naciljao Gerrard? Nekolicinu igrača Glasgow Rangersa, a među njima, kaže transferni gossip, visoko kotira Borna Barišić.

29-godišnji lijevi branič mogao bi u siječnju "razigrati tržište" ako govorimo o svlačionici hrvatske reprezentacije. Na prvi pogled, zima bi trebala proći u znaku stagnacije, jer većina "vatrenih" nastupa za velike i ambiciozne klubove koji svoje kadrovske križaljke slažu ljeti, dok siječanj shvaćaju kao priliku da balast pobacaju s palube ili zatvore poneku rupu u rosteru uslijed ozljeda. U Barišićevu slučaju transfer u siječnju ima smisla iz nekoliko razloga: nakon tri i pol godine života među "rendžerima" Osječanin je spreman za karijerni iskorak, Aston Villa je izazov, a Gerrard trener koji očito cijeni hrvatskog reprezentativca. Na ruku bi ovdje Barišiću išao podatak da lijevi bok "claret and blue" momčadi okupira veteran Ashley Young, koji s navršenih 36 zatvara posljednja poglavlja karijere, barem na ovako visokoj razini. Spekuliralo se da bi Villa u ovoj licitaciji bila spremna ići do osam milijuna funta.

image

Borna Barišić

RUSSELL CHEYNE Afp

Premda nije ni najstariji (Hutchinson ima 38) niti najskuplji nogometaš Bešiktaša (tu su Batshuayi i Pjanić), Domagoj Vida drugi je ozbiljan kandidat među reprezentativcima za siječanjski transfer. Nakon tragične kampanje u Ligi prvaka 32-godišnjak je postao preskup "crnim orlovima" i prema pisanju turskih medija, šefovi ga približavaju izlazu. Vida je već dobio neformalni poziv da se vrati u Gradski vrt i pomogne Osijeku u građenju šampionske momčadi, ali come back bi značio prevelik financijski ustupak klubu tako da je realniji rasplet prema kojem će Vida dočekati kraj ugovora, sljedećeg ljeta, te onda potražiti novu sredinu.

Često se proteklih tjedana žongliralo prezimenima Brozović i Perišić u kontekstu transfera koji nam se spremaju. Obojici Interovih prvotimaca ugovori istječu u lipnju 2022. godine, a budući da Simone Inzaghi bez njih ne može zamisliti momčad, s velikom izvjesnošću možemo prognozirati njihov ostanak među "nerazzurrima" do ljeta. Dotad će biti jasnije jesu li igrači postigli dogovor s klubom oko novih ugovora ili će kao slobodni agenti krenuti dalje. Obojica, posebice Brozović, nalaze se u komfornoj situaciji da praktično mogu birati ligu i klub.

image

Marcelo Brozović i Ivan Perišić

MIGUEL MEDINA Afp

Podgrijana je početkom tjedna i ljetos aktualna priča o povratku Šime Vrsaljka u 1. HNL, ne u Dinamo, nego u Hajduk, koji traži još jednog desnog beka. Vrsaljka je "Cholo" Simeone nedavno izvukao iz frižidera i vratio na teren, ali je 29-godišnjak zaradio težu ozljedu i upitno je na kakav status može računati kada se vrati na teren. Ugovor s Atleticom istječe mu u lipnju sljedeće godine, dojam je da u prvom naletu Lukše Jakobušića nije ostao hladan, ali ova je kombinacija objektivno teško ostvariva jer Hajduk teško može pratiti zahtjeve još jednog visokog ugovora. I Antonija Mirka Čolaka u nekim se kombinacijama spominjalo kao igrača zainteresiranog za povratak u 1. HNL, konkretnije u Dinamo, ali bilo je to prije nego što su "plavi" pronašli zamjensku devetku u liku Komnena Andrića.

Duju Ćaletu-Cara u Marseilleu su ljetos gurali prema izlazu, ali on nije htio po svaku cijenu napustiti Velodrome. U međuvremenu je odigrao desetak utakmica za OM, što znači da nije standardan, ali niti prekrižen. Stoperi njegovih predispozicija uvijek su kurentna roba i neće biti iznenađenje ako u siječnju neki prvoligaš ponovno zakuca na vrata Marseillea.

Linker
24. travanj 2024 08:43