FACUNDO ARRIZABALAGA Afp
POZITIVAN NA COVID

Što izostanak zvijezde znači za sastav Škotske protiv Hrvatske? Mediji ponudili odgovor nakon noćne more

Škotski dnevni list Daily Record na svom portalu ocjenjuje Gilmourov izostanak kao ‘težak udarac‘
Piše: Goran Čičin-Mašansker, HinaObjavljeno: 21. lipanj 2021. 12:33

Nije ni čudo, budući je Billy Gilmour odigrao sjajno protiv Engleske, a pozitivan test dolazi neposredno uoči ključne utakmice s Hrvatskom.

Škotski nogometni savez izvijestio je kako je Gilmour pozitivan na Covid-19 te zbog toga mora u desetodnevnu samoizolaciju.

Međutim, nitko od drugih članova škotske reprezentacije nije označen Gilmourovim bliskim kontaktom, što bi značilo da su svi ostali igrači na raspolaganju izborniku Steveu Clarkeu za sutrašnji ogled s Hrvatskom.

Scottish Sun nazvao je Gilmourov izostanak iz susreta s Vatrenima 'noćnom morom'. Mladić iz Chelseaja osvojio je naciju u svojoj prvoj utakmici koju je za reprezentaciju započeo od prve minute, protiv Engleske na Wembleyju,

Steve Clarke sad mora pronaći drugačija rješenja. The Scotsman naglašava kako je suradnja Gilmoura i Calluma McGregora omogućila Škotskoj kontrolu i pribranost u veznom redu.

Najvjerojatnije je da će Scott McTominay s pozicije desnog stopera prijeći na zadnjeg veznog, što bi značilo i nove rošade u početnoj jedanaestorici.

Tako bi izbornik Clarke mogao Liama Coopera vratiti u prvi sastav i to na poziciju središnjeg od trojice stopera, dok bi umjesto McTominayja desno zaigrao Grant Hanley koji je protiv Engleza bio šef obrane. To je najvjerojatnija opcija, ali postoje, dakako, i druga rješenja.

''A Gilmourov pozitivan test je podsjetnik da nogomet u doba korone ima gadnu naviku izbacivanja tih trenutaka nesreće kad se to najmanje očekuje, i kad je potencijalno najštetnije'', piše The Scotsman.

Linker
02. svibanj 2024 08:02