REUTERS/Murad Sezer
USUSRET SPEKTAKLU NA RUJEVICI

STOPER ZA SN UOČI REVANŠA PROTIV TRI LAVA 'Mi smo vrh i to ćemo potvrditi! Englezi nam se žele osvetiti za Rusiju, sada moramo pokazati pravo lice'

DEJAN LOVREN ZA SN Hrvatski reprezentativac uoči današnjeg okupljanja reprezentacije i dvoboja s četvrtom reprezentacijom svijeta u Ligi nacija
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. listopad 2018. 00:14

Shrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom razgovarali smo prije jučerašnjeg ogleda na Anfield Roadu, velikog derbija između Liverpoola i Manchester Cityja, u kojem je bio starter.

Velike je zdravstvene probleme imao naš sjajni stoper nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji. Upala pubične kosti udaljila ga je s travnjaka te je do jučer ove sezone odigrao samo jednu utakmicu za Redse, onu protiv Chelseaja u Carabao kupu koju je klub sa Stamford Bridgea dobio sa 2:1.

Potpuno spreman

Zato je prvo pitanje Lovrenu bilo sasvim logično, odnosilo se na njegovo trenutačno zdravstveno stanje.

- Hvala Bogu, zdrav sam! I potpuno spreman - istaknuo je hrvatski obrambeni igrač.

Kada je zdrav i spreman, Lovren je dio udarne momčadi Liverpoola, to nikad nije bilo upitno. On i Van Dijk prošle su sezone nosili sjajni Liverpool do finala Lige prvaka. Jučer je dobio priliku u derbiju s Manchester Cityjem na Anfieldu baš u paru s Nizozemcem. Dugo se oporavljao, trebalo je nadjačati ozljedu, bio je strpljiv i discipliniran, a čini se da je sada ponovno spreman i za one najteže nogometne bitke.

Soccer Football - Carabao Cup - Third Round - Liverpool v Chelsea - Anfield, Liverpool, Britain - September 26, 2018  Liverpool's Dejan Lovren talks to Joel Matip    Action Images via Reuters/Lee Smith  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images via Reuters/Lee Smith

Bez njega je Liverpool prije nekoliko dana izgubio u Ligi prvaka od Napolija. Onim pogotkom u zadnjim sekundama utakmice u Italiji.

- Napoli je dobra momčad. Zapravo, oni su top momčad! Ipak, toga dana nismo bili na našoj uobičajenoj razini. Zato su nas kaznili. Jest, primili smo pogodak u sam smiraj utakmice, ali kad se sve pogleda, Napoli je zaslužio pobjedu. Stvarno su bili bolji. Znate kako to biva, ponekad stigne mala kriza, ali mi ćemo bez problema izaći iz nje, mi to radimo ekspresno - priznao je hrvatski reprezentativac.

Danas Lovren stiže na okupljanje Vatrenih koje čeka ogled s Englezima u Ligi nacija u petak na stadionu Rujevica. Dobili smo Gordi Albion u polufinalu Svjetskog prvenstva nakon produžetaka onim Mandžukićevim pogotkom, vjerojatno sada Englezi žele revanš.

- Iskreno, nisam baš previše razgovarao s engleskim reprezentativcima, ali pouzdano znam da nam se žele osvetiti za taj poraz u Rusiji! Logično je to, da su oni tada pobijedili nas, mi bismo tražili osvetu, revanš. Englezi će sigurno biti napaljeni, s njihove strane očekujem jako agresivnu i žustru utakmicu.

Soccer Football - World Cup - Final - France v Croatia - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 15, 2018  Croatia's Dejan Lovren reacts during the match  REUTERS/Damir Sagolj
REUTERS/Damir Sagolj

A kako će biti s naše?

- Moramo biti mnogo bolji nego protiv Španjolske! Imamo i mi svojih razloga da protiv Engleske odigramo najbolje što možemo. Mi smo doprvaci svijeta, moramo pokazati svoje pravo lice. Na Svjetskom prvenstvu ponudili smo sjajnu Hrvatsku, dokazali da smo vrh, nema smisla da nas sad netko kritizira, pljucka... Hrvatska to ne zaslužuje. Siguran sam da će protiv Engleza biti dobro, sve kako treba.

Trebaju to iskoristiti

Dalo se pročitati u engleskim medijima da će Gordi Albion stići s nekim novim mlađim igračima. Zna li Lovren nešto više?

- Da vam pravo kažem, nisam pratio s kojim će snagama Englezi stići k nama. Pratim samo našu reprezentaciju. Ali ponavljam, spremaju se oni da nam na Rujevici uzvrate za Rusiju, u to uopće ne treba sumnjati.

Lovren je dinamovac, u Maksimiru je započeo veliku karijeru, pa je sasvim normalno da prati kako Modri marširaju Europom, odnosno Europskom ligom, u kojoj su upisali dvije pobjede u prve dvije utakmice.

- Nažalost, nisam mogao gledati ovu posljednju utakmicu protiv Anderlechta. Imao sam kasni trening, došao kasno kući, pa nisam stigao. Ali, jako, jako mi je drago zbog Dinama. Nikad nisu tako startali, s dvije uzastopne pobjede u nekoj europskoj skupini, i to protiv respektabilnih protivnika. No, moraju dečki sad biti oprezni. Najgore bi bilo da se sad zadovolje tim sjajnim startom, da već sad počnu razmišljati o tom europskom proljeću o kojem se govori već gotovo pola stoljeća. To bi bilo suludo, tek sad Dinamo mora biti maksimalno koncentriran. Vidim da ih čekaju dvije utakmice sa Spartakom iz Trnave. U njima mogu osigurati trijumf, sve kapacitete sad moraju usmjeriti na oglede sa Slovacima, zaista ovo trebaju iskoristiti.

Karlovac, 170718.
Svecani docek u Karlovcu, naseg reprezentativca, osvajaca srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Dejana Lovrena.
Na fotografiji: Karlovcani svecano docekali Dejana Lovrena.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX / CROPIX
Lovren

Na temu Dinama, hrvatski reprezentativac kazao je i ovo:.

- Dinamo ima dobru momčad, ima dobrog trenera, sad neka to Modri naprave, neka razvesele navijače, grad Zagreb.

Svjetska elita

Jasno da smo pričali o njegovu reprezentativnom kolegi Luki Modriću, o našem The Bestu.

- Luka je zaslužio biti najbolji nogometaš svijeta ove sezone! I prošle je bio u vrhu. Bez ikakve dvojbe, Luka najbolji na Globusu. Meni je jako drago zbog toga. Modrić ne predstavlja samo sebe, on predstavlja - Hrvatsku! Na Svjetskom prvenstvu smo pokazali kakvi smo, da smo svjetski vrh, a ovim izborom Modrića za najboljega pokazali smo da smo i pojedinačno svjetska elita. Luka je s svim svojim nagradama donio mnogo Hrvatskoj.

Nešto je Lovren posebno želio naglasiti...

- Ovaj izbor Luke Modrića za najboljeg na svijetu ima još jednu posebnu važnost. Jako je teško bilo kojem Hrvatu u bilo čemu postati najbolji na svijetu. A zamislite kako je to u nogometu, najpopularnijem svjetskom sportu. Kad jedan Hrvat, u ovom slučaju Modrić, postane najbolji na svijetu, onda to vrijedi deset puta više nego da je izabran netko drugi! Svi možemo biti ponosni.

Linker
05. svibanj 2024 00:41