DAMIR KRAJAČ/Cropix
PREZENTACIJA U ZAGREBU

Stotine navijača došlo vidjeti novi dres, nastala je histerija kad se pojavio jedan Vatreni

"Dresovi će biti ljepši kad napravimo veliki rezultat u njima", komentirao je Borna Sosa
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. ožujak 2024. 20:01

Vatreni su kao manekeni prošetali pistom u City Center One East trgovačkom centru, predstavivši nove dresove u kojima će igrati već na turniru za Egiptu, a napravljeni su za Europsko prvenstvo.

Kao što su Sportske novosti ekskluzivno predstavile još u srijedu, prvi dres je radikalno promijenjen, i dalje su osnovni motiv tradicionalni bijeli i crveni kvadrati, no ovaj put daleko veći, na prednjoj strani samo ih je ukupno osam, po četiri bijela i crvena, od toga tek po dva cijela. Leđa su većinski bijela s plavom brojem i imenom igrača, samo na dnu su dva manja kvadrata.

Od malih "kockica" preko većih sad smo došli do najvećih koje je hrvatska reprezentacija ikad imala što je podijelilo navijače, od oduševljenja do razočaranja. Hlačice su bijele jer to je svijetla garnitura, štucne nismo zapravo ni vidjeli, igrači su bili u tenisicama, ali na žalost onih koji bi voljeli da su plave, bijele su boje.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix
image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Nekoliko stotina ljudi, možda i do tisuću, natiskalo se na mali prostor unutar centra, kraj pozornice i na galeriji na dva kata, s oduševljenjem su pozdravili igrače, prava histerija nastala je kad se pojavio Joško Gvardiol koji je najveći ljubimac mladih. Luka Modrić i Mateo Kovačić nisu do trenutka promocije stigli u tabor reprezentacije.

Prvi dres predstavili su u tri skupine po četvorica - Ivan Perišić, Lovro Majer, Martin Erlić, Marin Pongračić, Bruno Petković, Martin Baturina, Marko Pjaca, Domagoj Vida, Borna Sosa, Josip Šutalo te vratarske Dominik Livakovića i Nediljko Labrović, dok su u plavoj garnituri izašli Marcelo Brozović, Nikola Vlašić, Luka Ivanušec, Josip Juranović, Josip Stanišić, Andrej Kramarić, Mario Pašalić, Ante Budimir, Joško Gvardiol te golmani Ivica Ivušić i Dominik Kotarski u svojima.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix
image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Zlatko Dalić i stožer sve su pratili, kao i predsjednik HNS-a Marijan Kustić i direktor reprezentacije Stipe Pletikosa.

Nije bilo govora, samo pjesme u izvedbi Tihe Orlića i Opće opasnosti koji nisu izveli himnu Vatrenih kako je najavljeno Najbolja kad je najteže, nego je najavili za kraj travnja kao pjesmu o Hrvatima i svemu što su nogometaši učinili za domovinu.

Bilo je pregršt djece, ali i djedova i baka, mnogi su bili presretni kad su dobili selfieje s Vatrenima, zazivali su igrače, najsretniji imaju i autograme.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

- Kad Bruno zabije, plačem od sreće - kazao nam je mališan u Dinamovom dresu ushićen vidjevši jednog od kapetana Dinama.

Spiker je prozivao igrače po imenu, od publike je tražio prezime, odmah na prvom neki su požurili u krivom smjeru, spiker je kazao "Ivan", a dio navijača kliknuo "Rakitić". Morao ih je ispraviti, tada su odgovorili "Perišić". Nisu krivi klinci, nego puno imamo slavnih Ivana. Perišić je velikan i dokapetan, nije slučajno izašao prvi na binu.

- Dresovi su puno ljepši uživo nego na slikama, bit će i ljepši kad napravimo veliki rezultat u njima - komentirao je Borna Sosa, a s njim se složili i brojni drugi suigrači.

Linker
20. travanj 2024 09:04