Martin Rose/Bongarts/Getty Images
'TURSKA ĆE PASTI'

STRIJELAC ZA VATRENE U TRILERU S TURCIMA IZ 2008. GODINE ZA SN 'Ne treba uopće previše filozofirati. Idemo po gol, po pobjedu, po Rusiju'

Ivan Klasnić najavio je za SN večerašnji kvalifikacijski ogled za SP protiv Turske.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. rujan 2017. 19:11

Ivana Klasnića u zadnje vrijeme često viđamo na utakmicama u Hrvatskoj. Dolazi najčešće u društvu svog prijatelja i bivšeg suigrača Jurice Vranješa, promatra što se nudi na našim travnjacima.

- Evo, krenuo sam malo u te menadžerske vode, vidjet ćemo kamo će me to odvesti - rekao nam je Klasnić.

Dan je provodio u društvu kćeri.

- Baš sam završio s dijalizom, navikao sam živjeti s time. Idem redovito, dobro sam.

Nije nikad bio čovjek od puno riječi, ali nismo ni željeli dalje prebirati po tome, idemo na ove nogometne teme. Dakle, on je bio taj koji je Turcima zabio u onoj utakmici u Beču prije više od devet godina, njegov gol tada ipak nije bio dovoljan za trijumf.

Razočaranje i tuga tada su zaustavili Hrvatsku na putu do zvijezda.

- Bilo je teško, naravno, dugo nam je trebalo da se oporavimo od tog poraza. No, daleko je to, ovo je drugačija utakmica, drukčiji odnos snaga.

Činjenica jest da Hrvatska otad nije izgubila od uvijek neugodne Turske, dvaput smo slavili, jednom usred Istanbula, drugi put usred Pariza, dvaput remizirali. Sad bi nam bilo koji od tih ishoda odgovarao?

- Ma, paše nam remi, ali zašto ne uzeti sva tri. Imamo odličnu reprezentaciju, igrače koji su igrali puno ovakvih utakmica, koji su bili najbolji uvijek kad je trebalo. Ne sumnjam da će tako biti i ovaj put.

Znači, partija protiv Kosova ne treba biti mjerilo, tih jedvitih 1:0 ne treba nas zabrinjavati?

- Neee, nikako. Bile su to takve okolnosti, kiša, iščekivanje, promjene termina, sve je to utjecalo na igru i bitno je da smo na kraju zabili taj jedan gol i upisali tri boda. Treba to Kosovo što prije zaboraviti, sad je Turska najvažnija, tri boda u tom susretu. I uopće nije bitno kako ćemo ih uzeti.

Vjeruje Klasnić u našu reprezentaciju, toliko da ne misli da moramo drhtati.

- Ja vam, iskreno, mislim da ćemo mi pobijediti Turke i tom pobjedom se plasirati na SP. Možda ne matematički, ali ta pobjeda bit će ključna, svladamo li Turke ne može nas više nitko zaustaviti.

Na čemu temelji taj optimizam?

- Na našoj kvaliteti. Doduše, nisam stigao pogledati kompletnu utakmicu protiv Kosova, pa da sad ne lamentiram tko bi trebao igrati, tko možda nije u formi... to ću prepustiti drugima. Ono što ja znam jest da Hrvatska ima sjajne igrače, vodeći smo u skupini i nećemo propustiti priliku da u Turskoj napravimo taj veliki korak.


Dinagoj Vida Goal HD - Croatia 1-0 Kosovo 03...

Kako se postaviti u tom susretu? Krenuti odmah po gol, ili držati remi i čekati pravu priliku za pogodak, ako se ona pojavi?

- Uvijek smo dosad protiv Turske igrali ofenzivno, zašto ne i sad? Uglavnom je i upalilo, osim tad u Beču. Vidite, ne treba uopće previše filozofirati. Idemo po gol, po pobjedu, po Rusiju. Hrvatska je moćna, sigurno igračkim kadrom bolja od Turske i to će, vjerujem, pokazati na terenu. Hoće li igrati ovaj ili onaj, to prepuštam izborniku, ali uvjeren sam da, tko god istrči, može napraviti taj veliki korak. Vjerujem i presudan prema Rusiji. Uopće se ne tresem, osjećam da će Turska i ovaj put pasti.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
24. travanj 2024 23:42