Cropix/Boris Kovačev
KOMENTIRA IVAN BULJAN

STRUČNI KOMENTAR VELIKE HRVATSKE POBJEDE Šteta je za Modrića da igra previše otraga, on je svjetska klasa, vidjeli ste kad je otišao naprijed...

Moje je mišljenje da smo dosta dobro igrali i zasluženo pobijedili na otvaranju, što je jako važno. Protivnik nije bio loš, Nigerijci su hitri, brzi i okretni, ali očigledno je da im dosta toga fali u taktičkom smislu da bi mogli više zaprijetiti našim vratima. PIŠE: IVAN BULJAN
Piše: Ivica BuljanObjavljeno: 17. lipanj 2018. 12:56

Hrvatska je obrana obavila odličan posao, igrali su na jako visokoj razini, dobro su bili postavljeni na terenu. Uvijek ističem važnost prvih utakmica koje su uvijek teške u smislu da momčad još ne zna u kakvom je stanju i što može, odnosno kakve su joj mogućnosti.

Prijateljske utakmica koje smo igrali su jedno, a natjecateljske su druga priča. Zato je bilo važno dobiti prvu utakmicu jer si s porazom na rubu ispadanja. S ovom pobjedom koja je bila važna sada idemo na Argentinu protiv koje mislim da možemo sasvim solidno odigrati, izvući neriješeni rezultat ili možda čak i pobijediti.

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Istina je da Messi nije iskoristio penal, ali Island je pokazao da se s njima može igrati. Naša pobjeda je odlična za moral i atmosferu, a pokazali smo da imamo kvalitetu i igrače koji su svjetske klase te stvaraju prevagu. Igrali smo s četiri jako ofenzivna igrača što je mali rizik pa je logično bilo da je jednoga od njih, odnosno Kramarića izbornik izvadio u nastavku.

Ulaskom Brozovića te odlaskom Modrića više prema naprijed zaigrali smo još bolje. Šteta je za Modrića da igra previše otraga, on je svjetska klasa i bolje je da je što bliže protivničkom golu, jer može dati pas i vanjskom i unutarnjom, gurnuti loptu u prostor, a s njim više naprijed bolje je štimalo.

Što se tiče Mandžukića, moram reći da je on odradio svoje, tu nema govora. Mnogi od njega, pokraj toga što ore po cijelom terenu svih 90 minuta, očekuju da još zabija i golove, što je bio slučaj ranije, ali naglašavam da je odradio svoje i bio zaslužan za oba gola. Imamo jako iskusnu reprezentaciju uz Modrića i Rakitića, igrače s prosjekom godina oko 28-29, ako ne i više, koji su provjereni i dokazani. Na ovakvim natjecanjima je iskustvo jako važna stvar i trebat će nam jer, takoreći, nemaš pravo izgubiti utakmicu. Kada imaš kvalitetne igrače poput nas, onda je puno lakše.

Linker
20. svibanj 2024 00:04