Bruno Durdov

 DUJE KLARIC Cropix
SLUČAJ DURDOV

‘Stvaraju se drame oko dečka koji je u seniorskoj karijeri odigrao 385 minuta, stavljaju mu teret na leđa‘

U novim izdanju ‘Sportskog jutra‘ pričali smo o Bruni Durdovu i njegovom nepozivanju u U21 reprezentaciju
Piše: SNObjavljeno: 09. listopad 2024. 18:09

Sportska televizija (SPTV) i Sportske novosti zajedno rade emisiju "Sportsko jutro" koja se na SPTV emitira od 11 sati, dok reprizu emisije možete pogledati na istom programu od 19 sati. "Sportsko jutro" emitira se svakim radnim danom u dva navedena termina.

Bruno Durdov je novi junak Hajduka. Ovaj 17-godišnjak je postigao tri gola za Splićane pa se posljednjih dana puno pisalo o tome je li ga izbornik U21 reprezentacije Ivica Olić trebao zvati u momčad s kojom će igrati utakmice protiv Andore i Grčke.

- Stvaraju se drame oko dečka koji je u seniorskoj karijeri odigrao 385 minuta. On je pokazao veliki potencijal i talent, a nije pozvan za dvije ključne utakmice U21 reprezentacije za plasman na Europsko prvenstvo, a izbornik Ivica Olić ima dosta igrača koji mogu igrati na oba krila i općenito na tim ofenzivnim pozicijama. Odjednom je najveći problem to što nije pozvan Durdov. Polako, ima vremena. Ne vidim razlog za dizanje tenzija - rekao je u emisiji ‘Sportsko jutro‘ novinar Sportskih novosti Damir Dobrinić koji je povukao i usporedbu s pozivom Noe Mikića kojeg je Olić zvao u momčad iako nema minutažu u seniorskoj momčadi Dinama.

- Možemo pričati o Noi Mikiću koji nije igrao seniorski trener. To je Olićeva odluka, on Mikića vidi kao desnog beka što trenutno ne vide drugi. To je izbornički posao, neka on odradi taj posao do kraja pa ćemo nakon utakmice biti pametniji.

Dobrinić se vratio na slučaj Durdov i postavio zanimljivu tezu.

- Ne razumijem kako zagovarači Durdova ne shvaćaju da mu stavljaju veliki teret na leđa. Kako će gledati svi ostali u U21 reprezentaciji kada ispada da pored svih njih mora igrati Durdov. Kakav će biti prijem kad jednom dođe u reprezentaciju. Tu leži opasnost, a zbog čega? To je opet borba Dinamo - Hajduk. Olić je igrao u Dinamu pa kao ne dopuštaju igračima Hajduka. OK, u prošlosti je bilo svega, ali idemo zatvoriti tu priču o prošlosti i okrenuti se budućnosti i nešto graditi. Od ovakvih priča stvarno nema nikakvog smisla.

Zanimljiva priča oko U21 reprezentacije je Matia Barzić Gutierrez, nadareni branič Elchea kojem je otac Hrvat, a majka Španjolka.

- On je 2019. prvi put bio u kampu Tomislava Rukavine. Njega se uvijek pratilo, on igra standardno u drugoj španjolskoj ligi. Na stoperskim pozicijama imamo Prpića i Vuškovića koji su u odličnoj formi pa ćemo vidjeti hoće li Barzić igrati na ovim utakmicama. Zanimljivo je da je njegov otac Mate prije 4-5 godina slao snimke sina da znaju da postoji Hrvat koji igra u mladim kategorijama Atletica iz Madrida - istaknuo je Dobrinić.

Ostatak analize susreta Vatrenih protiv Škotske, ali i raspravu o drugim sportskim temama poput U21 reprezentacije i nepozivanju Brune Durdova, novog posla za Jürgena Kloppa, rezultate naših rukometnih i vaterpolskih klubova pogledajte u cijelom izdanju ‘Sportskog jutra‘:

Linker
10. listopad 2024 14:12