RONALD GORSIC/CROPIX
OGLASIO SE SENATOR VATRENIH

Suigrači oduševljeni novom nadom Vatrenih: ‘On je predodređen! Pričamo o igraču najvišeg mogućeg nivoa‘

Što se uigrava na treninzima? Tko je zaslužio biti u prvih 11? Koga bi Badelj vratio iz Rusije?
Piše: SNObjavljeno: 08. lipanj 2021. 11:34

Europsko prvenstvo sve nam je bliže. Sudar s Englezima čeka nas već ove nedjelje, a nastup Vatrenih na velikom natjecanju u utorak je iz Rovinja najavio i Milan Badelj.

Jedan od senatora u reprezentaciji odgovorio je na nekoliko zanimljivih pitanja. Između ostalog, otkrio je koga bi to 'iz Rusije' vratio za ovo natjecanje, ali i kojem to talentu predviđa jako svijetlu budućnost.

Tko bi trebao, tko je zaslužio igrati u prvoj postavi?

"Izbornik je taj koji mora u jednom trenutku prelomiti i odlučiti se za ono za što duboko vjeruje da je najbolje i da će donijeti rezultat."

Kakav je predosjećaj uoči Eura? Koliko su pripremne utakmice nekakva najava natjecanja i koliki je utjecaj toga?

"Pozitivniji rezultati bi nam sigurno donijeli bolju atmosferu i unutar same ekipe. Bez obzira na to što smo svjesni svoje vrijednosti, što se znamo, što imamo iskustvo velikih natjecanja, kao i iskustvo pripremnih utakmica pred velika natjecanja. Slična je situacija bila i prije Rusije. Ja vjerujem u reprezentaciju i u to da ćemo prvu utakmicu odigrati na visokom nivou i da će nakon toga krenuti."

image
Milan Badelj
DAMIR SENCAR Afp

Što se uigrava na treningu, što se traži, koji su osnovni ciljevi?

"Traži se prije svega kompaktnost, traži se reakcija pri izgubljenoj lopti. Radimo na nekim varijantama kod otvaranja igre, iako tu u principu imamo najmanje problema s obzirom na kvalitete, prije svega veznih igrača koji znaju improvizirati u teškim situacijama. Bit će situacija, malo više protiv Engleske nego nakon toga, gdje ćeš morati biti gust i čvrst u bloku i čekati šansu za otvaranja, polukontru, kontru. I na tome radimo."

Luka Ivanušec, je li odmah spreman za vatru?

"Da, apsolutno. Ima i kvalitetu i glavu. To su igrači kojima treba jako malo vremena da se prilagode na novu sredinu jer imaju ekstra kvalitetu. Ne sumnjam da u to da će biti pravi kad ga izbornik stavi."

Da moraš izabrati jednog igrača iz Rusije, a da ga nema sad, koga bi izabrao?

"Iz srca bih rekao Piva (Josip Pivarić), a ako ne on, onda (Marko) Pjaca... isto iz srca. Ali mislim da i jedan i drugi imaju kvalitetu da budu tu."

Joško Gvardiol, ima 19-godina, a blizu je početne postave?

"On ne djeluje kao da ima 19-godina, po igri. Po igri djeluje kao da ima 27, kao da je u najboljim godinama svoje karijere, najzreliji, najspremniji... On je jednostavno predodređen, želim mu sve najbolje i da ga zaobiđu ozljede i tu onda pričamo o eri najvišeg mogućeg nivoa", zaključio je Badelj.

Linker
19. travanj 2024 07:44