Dean Mouhtaropoulos Getty Images
DAVOR JE ZADOVOLJAN

ŠUKER ODBACIO IDEJE O PROMJENI FORMATA 'Liga 10 je pun pogodak, proširivanje nije opcija! Povratak nogometa bio bi sjajan znak da smo se vratili...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. svibanj 2020. 19:39

Davor Šuker je uoči ovotjedne sjednice Izvršnog odbora HNS-a potvrdio predanost Ligi 10 kao najboljem modelu, objavila je to službena stranica Nogometnog saveza...

"Liga 10 se pokazala kao pun pogodak i ostat ćemo vjerni tom formatu u budućnosti. Hrvatska je svjetski doprvak, imamo dva predstavnika u Ligi prvaka, mladi igrači se dobro razvijaju, praktički u svakom kolu imamo barem jedan derbi i nema razloga da proširujemo ligu i razvodnjavamo kvalitetu.", izjavio je Davor i dodao:

"Moramo razmišljati o budućnosti našeg nogometa, o EP-u 2024., o SP-u 2026., a Liga 10 je najbolji put. Uostalom, proširivanje lige nije opcija ni u drugim zemljama. Protočnost između liga sastavni je dio europskog modela sporta i to moramo čuvati".

Predsjednik HNS-a komentirao je i aktualnu situaciju vezano za pandemiju...

"Naš je trenutni cilj učiniti sve što možemo da uspješno završimo HT Prvu ligu. Želimo to iz sportskih razloga, ali i zato što želimo poslati poruku ohrabrenja hrvatskoj javnosti - povratak nogometa sigurno bi bio sjajan znak da smo se vratili 'normalnom' životu. Zdravlje svih aktera nam je na prvom mjestu i stoga blisko surađujemo sa Stožerom civilne zaštite RH te svaki korak povratka nogometu pažljivo planiramo upravo sukladno preporukama Stožera i Vlade RH."

Zna što bi bio pravi potez...

"Povratak treninzima je bio važan prvi korak, a sada pažljivo idemo dalje, poštujući sve smjernice struke kojoj zahvaljujem na velikom doprinosu u uspješnoj hrvatskoj borbi s koronavirusom do sada", naglasio je Šuker.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Dean Mouhtaropoulos Getty Images

Linker
05. svibanj 2024 14:17