Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
'ZABRINJAVA NAS HULIGANIZAM'

ŠUKER ZA HNTV PROGOVORIO O AKTUALNOSTIMA U HRVATSKOM NOGOMETU 'Čačiću novi ugovor, a Ukrajina želim da prođe bez ekscesa'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. ožujak 2017. 22:21

Davor Šuker, predsjednik HNS-a, gostovao je danas na HNTV-u gdje je u razgovoru s Ivanom Blažičkom komentirao brojne aktualnosti u hrvatskom nogometu. Između ostaloga je komentirao o reprezentaciji, izborniku Anti Čačiću, HNL-u...

Neizbježan je bio komentar na incident na Poljudu u derbiju Rijeka i Hajduka.

"Moramo biti zadovoljni dobrom igrom, brojnim gledateljima i cjelokupnim ambijentom, ali zabrinjava nas porast huliganizma na nogometnim utakmicama. Mi smo u nedavnom posjetu Vladi RH prikazali koliko nogomet gubi zbog huliganizma, te smo im pokazali i ekonomsku računicu. Mi smo izgubili više od milijuna eura zbog utakmica pred praznim tribinama, a država oko 7, 8 milijuna eura od PDV-a. Pa HNS je platio već preko pet milijuna eura zbog raznih kazni", objasnio je Šuker i zapitao se: "Zar smo tako bogati da taj novac nismo mogli uključiti u druge projekte?"

O hrvatskom izborniku Anti Čačiću Šuker ima samo riječi hvale.

"Ante Čačić radi odlično svoj posao i ja ću na sljedećem Izvršnom odboru HNS-a predložiti da mu se produlji ugovor", kratko je objasnio Šuker.

HNTV

U supervažnoj utakmici protiv Ukrajine.

"Za nas je to sada najvažnija utakmica. Spustili smo cijene karata i svi želimo da stadion bude ispunjen, da sve prođe bez ekscesa. Mi bismo plasmanom na SP zaradili između osam i deset milijuna eura".

Linker
02. svibanj 2024 21:43