Valerij Karpin
 ALEXANDER VILF Sputnik Via Afp
HLADNI RAT

Sukob u svlačionici velikog konkurenta Vatrenih: Najveća zvijezda neće igrati protiv Hrvatske!

‘Odmah smo znali da će se odluka o putniku u Katar donijeti u Splitu u zadnjoj utakmici‘.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. listopad 2021. 22:06

Valerij Karpin pozvao je za utakmice s Ciprom i Hrvatskom čak 41 igrača, popis će kasnije skraćivati. Komentiraju Rusi da to možda i nije dobar potez, jer micanje igrača s liste izaziva kasnije nove stresove i polemike, da je ovo preširok 'roster' i da bi se Karpin trebao odlučiti odmah za 25-27 igrača s kojima računa. Opet je tu pet vratara, čak 10 novih imena, igrača koji još nisu debitirali u reprezentaciji. Iako, neki posprdno komentiraju da Karpin još nije dostigao Valerija Gazajeva koji je jednom zvao 57 igrača, ali je Karpin na dobrom putu da i njega 'prešiša'.


No, najjača je vijest, svakako, što na ovom popisu opet nema Artjoma Dzjube. Podsjetimo, Dzjuba je s Karpinom u sukobu još iz davnih dana, nije napadača Zenita bilo na prvom popisu u rujnu, međutim, u listopadu je došlo do preokreta. Karpin je odlučio pozvati Dzjubu, činilo se da će zakopati ratne sjekire, ali Dzjuba je na kraju otkazao dolazak, rekavši da nije spreman, da nije u pravoj formi. No, možda će doći u studenome? Ipak ne, Karpin ga ovaj put nije pozvao niti na širi popis.


- U listopadu je Dzjuba odbio poziv na okupljanje. Sada njegovo ime nije među pozvanim igračima - rekao je Karpin i objasnio da je to odluka stručnog stožera, a ne Dzjubina odbijenica.


Jeste li komunicirali s Artjomom?
- Ne!


I, završena priča. Dobio je Karpin podršku većine stručnjaka i medija, slažu se da ako Dzjuba ne želi igrati u reprezentaciji ili se ne osjeća spremnim, onda i ne treba doći. Inače, intervju je za Sport-Express dao bivši izbornik Stanislav Čerčesov. Komentirao je i on 'slučaj Dzjuba'.
- Znam ga od njegove 17. godine i on je takav tip, kaže što misli i tako se ponaša. Imao sam i ja s njime sličnih priča, kad je napustio kamp, jer se nije slagao s nekim stvarima. Često smo razgovarali, ali on je takav, radi ono što misli. Nije sad ništa drugačiji, nego što je bio, ako se ne osjeća spremnim za reprezentaciju, treba to prihvatiti. Ne kažem jesu li on li Karpin u pravu, svatko ima pravo na svoj stav - kaže Čerčesov, koji je jasno rekao da bi bio neuspjeh da se Rusija ne plasira na Svjetsko prvenstvo.


- Naravno da očekujem i nadam se plasmanu u Katar. Ako ne odemo na Mundijal, bio bi to korak nazad za reprezentaciju, uostalom, zadnji put nismo bili na velikom natjecanju 2010. godine. Dobro je što nas listopadski susreti nisu samo ostavili u borbi, već su nam i povećali šanse, jer bi nam i bod u zadnjoj utakmici mogao biti dovoljan. Sjećam se, kad smo vidjeli raspored kvalifikacija, odmah smo moj stožer i ja rekli da će se odluka o putniku u Katar donijeti u Splitu u zadnjoj utakmici. Sad je jasno da će to tako i biti - kaže Čerčesov, koji je s Rusijom krenuo u ovak kvalifikacijski ciklus.

KARPINOVA LISTA 41

VRATARI
Marinato Guilherme (Lokomotiv Moskva), Matvej Safonov (Krasnodar), Soslan Džanajev (Soči), Nikita Hajkin (Bodo Glimt), Ilja Lantratov (Himki).
Oglas
BRANIČI
Fedor Kudrjašov (Antalyaspor), Igor Divejev (CSKA Moskva), Georgi Džikija (Spartak Moskva), Maksim Osipenko (Rostov), Vjačeslav Karavajev (Zenit), Aleksej Sutormin (Zenit), Dmitrij Čistjakov (Zenit), Danil Krugovoj (Zenit), Ilja Samošnikov (Rubin Kazan), Sergej Terehov (Soči), Arsen Adamov (Ural).
VEZNJACI
Aleksej Jonov (Krasnodar), Aleksander Černikov (Krasnodar), Arsen Zaharjan (Dinamo Moskva), Danil Fomin (Dinamo Moskva), Denis Glušakov (Himki), Roman Zobnin (Spartak Moskva), Zelimkan Bakajev (Spartak Moskva), Danil Glebov (Rostov), Dmitrij Poloz (Rostov), Roman Ježov (Krilja Sovjetov), Dmitri Barinov (Lokomotiv Moskva), Rifat Žemaletdinov (Lokomotiv Moskva), Konstantin Maradišvili (Lokomotiv Moskva), Maksim Muhin (CSKA Moskva), Ilzat Ahmetov (CSKA Moskva), Aleksander Golovin (Monaco), Aleksandr Erohin (Zenit), Daler Kuzjajev (Zenit), Andrej Mostovoj (Zenit), Aleksej Mirančuk (Atalanta).
NAPADAČI
Fjodor Smolov (Lokomotiv Moskva), Anton Zabolotnij (CSKA Moskva), Konstantin Tjukavin (Dinamo Moskva), Hamid Agalarov (Ufa), Ivan Sergejev (Krilja Sovjetov).

Linker
18. travanj 2024 23:01