Screenshot
PONOVNO NA MJESTO VELIKE SREĆE

SVE ĆE SE ZNATI EKSPRESNO BRZO - IZBORNIK ZLATKO DALIĆ OKUPLJA NOVU HRVATSKU REPREZENTACIJU Novo lice Vatrenih već u ponedjeljak!

AKCIJA AMERIKA Izbornik Zlatko Dalić 19. ožujka svoje izabranike vodi na dvije važne prijateljske utakmice s Peruom i Meksikom. U Zagrebu vize vadili ili će izvaditi Bradarić, Pašalić, Livaković, Pivarić…, ali ne i Filip Benković
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. veljača 2018. 17:21

Vatreni se 19. ožujka okupljaju u hotelu Renaissance Cruise Port u Fort Lauderdaleu, tamo kreće “akcija Amerika“, dvije prijateljske utakmice s Peruom i Meksikom. Miami će tih dana gorjeti, Ultra i Spring break, tradicionalni godišnji susret studenata iz Sjedinjenih Država vjerojatno su imali prste da HNS ekipu stacionira u pedesetak kilometara udaljeni grad sa oko 170 tisuća stanovnika. Florida je ionako turistička meka, a utakmica se igra na Hard Rock stadionu stacioniranom praktično na pola puta. Drugi je ogled s Meksikom u Arlingtonu, na modernoj areni Dallas Cowboysa.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je za ponedjeljak 5. ožujka press konferenciju na kojoj će objaviti popisa igrača koje vodi preko “velike bare”, na put će ih vjerojatno 23. Kako su za SAD potrebne vize, Dalić je ranije dostavio u HNS širu listu imena na koja računa, da svi riješe dokumentaciju kako u zadnji čas ne bi bilo problema. Tako smo čuli da su ovih dana u Zagrebu vize vadili ili će izvaditi Pivarić, Bradarić, Pašalić, Livaković...

Svi se nadaju

Veliki klubovi često ljeto provode u Americi, naši igrači u njima davno imaju potrebnu potvrdu u putovnici, a lani je Hrvatska u sastavu pretežito iz HNL-a gostovala u Los Angelesu na ogledu s Meksikom pa su i ti igrači to regulirali. Amerikanci vize izdaju na duži rok...

Dalić će se u Miamiju 23. ožujka i Dallasu četiri dana kasnije osloniti na provjerene snage, to su utakmice koja doživljava kao test za Svjetsko prvenstvo i želi isprobati najjači sastav. Možda će svaki dobiti poneku minutu, međutim primarno je stvaranje momčadske priče i prije završnog okupljanja te korak naprijed u uigravanju. Nije otkrio hoće li ponuditi i koje novo ime, ali teško je očekivati neko veliko iznenađenje. Ionako se samo od onih koji po medijima govore da očekuju poziv može popuniti “dva aviona“, kako se svojedobno našalio.

Dinamov stoper Filip Benković ovog časa nije ni na širem Dalićevu popisu, to zaključujemo iz informacije da HNS od njega nije tražio američku vizu. Prošloga lipnja, od igrača koji bi mogli doći u konkurenciju, u Los Angelesu su igrali L. Kalinić, Jedvaj, Nižić, Čop, Santini, Vlašić, Barišić...

Pošteda neće biti

Hoće li na dispoziciji biti sve udarne igle, središnje je pitanje. “Pošteda neće biti“, rekao je nedavno Dalić, po tome jedino ozljeda može nekoga zaustaviti. Reprezentacija nije bila na okupu više od četiri mjeseca, iako hrvatska ima odavno standardiziran kadar, odlično je da s izbornikom, koji je i dalje relativno novi, nađu zajedničku nišu. Prije toga Dalić je najavio posjet nekolicini čije su radne adrese u Italiji.

HNL, u trenutku kad stranci kolo vode, malo ima za ponuditi reprezentaciji koja puca na visoke domete. Pogotovo što izbornik Rusiju tumači isključivo kao natjecanje, ne školovanje. I više je puta istaknuo da za svaku poziciju želi dva prava rješenja. Na jedinom popisu koji je on dosad sačinio bili su Livaković iz Dinama, Nižić iz Hajduka te Bradarić i Leovac iz Rijeke.

Stručni stožer iz Zagreba leti u Miami preko Frankfurta u ponedjeljak 19. ožujka, kao i igrači koji su u Hrvatskoj, dok ostali stižu izravno iz gradova u kojima igraju. Hrvati u Americi itekako se vesele Vatrenima, u Los Angelesu ih je na tribinama bilo dvadesetak tisuća, od ukupno više od šezdeset tisuća gledatelja. Pozvali su ih u Adriatica Croatian Villagea u McKinneyju kraj Dallasa. Dalmatinsko selo usred Teksasa. Na roštilj. I priprema protiv latinoameričkih reprezentacija, sudionica Mundijala, i team building. Sve će to biti Amerika.

Koji su sve igrači bili na Dalićevom prvobitnom popisu za utakmicu dokvalifikacija s Grčkom

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo).

BRANIČI: Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Matej Mitrović (Bešiktaš), Ivan Strinić (Napoli), Marin Leovac (PAOK), Zoran Nižić (Hajduk).

VEZNJACI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Napoli), Filip Bradarić (Rijeka), Mario Pašalić (Spartak), Nikola Vlašić (Everton).

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Eintracht).

PRETPOZIVI: Marcelo Brozović (Inter), Marko Pjaca (Juventus), Duje Čop (Standard Liege), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Antonio Milić (Oostende).

Linker
18. svibanj 2024 23:49