CROPIX
U SVAKOM ZLU NEKO DOBRO

SVE JE DOGOVORENO! MLADA HRVATSKA PUNA ZVIJEZDA DOBIVA TROJICU DALIĆEVIH VATRENIH, A POJAVLJUJU SE I NOVI 'Taj mali, pa on je čudo...'

MLADI VATRENI Izabranici Nenada Gračana okupili se u Velikoj Gorici za prijateljsku utakmicu s Italijom 25. ožujka u Frosinoneu, a na EURU (16.-30. lipnja u Italiji i San Marinu) će imati i tri 'Dalićeva pojačanja'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. ožujak 2019. 20:21

Velikogorički hotel Garden Hill tradicionalno je okupljalište mlade U-21 vrste Nenada Gračana. Prekrasno je to zdanje, s iznimno ljubaznim osobljem, uvijek nasmiješenim i srdačnim. Zato mladi Vatreni vole tamo boraviti, a prednost hotela je činjenica što je vrlo blizu stadiona Gorice.

Mladi hrvatski reprezentativci stizali su jedan po jedan i prije predviđenog vremena za okupljanje, parkirali automobile, a onda se na recepciji srdačno grlili s članovima stručnog stožera, izbornikom Nenadom Gračanom, trenerom Danielom Šarićem, trenerom vratara Hrvojem Sunarom, kondicijskim trenerom Ivanom Krakanom, liječnikom Mislavom Rakićem, tajnikom Josipom Tomaškom, fizioterapeutima Tomislavom Buljanom i Ivanom Golubarom, ekonomom Milanom Vincekom... Očito u mladoj vrsti vlada sjajna, obiteljska atmosfera. Ali tako je bilo uvijek otkada je Gračan izbornik.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Spartanski dril

Kad smo već kod stručnog stožera, jedan od članova stigao je u prevelikoj trenirci. Ne, nije ekonom pogriješio, pa mu umjesto trenerke isporučio “šator”, već je kondicijski trener Ivan Krakan smršavio i sada djeluje poput nekog manekena spremnog za modnu pistu. Ne bi vjerojatno zarađivao kao jedan od najpoznatijih svjetskih modela Sean O’Pray koji godišnje inkasira 1,5 milijun eura, ali mogao bi se dobro prodati.

- Kad tebe samo pogledam, odmah i ja smršavim dva kilograma - šalio se Nenad Gračan.

A Krakan nam je odao tajnu manekenskog izgleda.

- U tri mjeseca smršavio sam deset kilograma. Izbacio sam kruh, tjesteninu i krumpir. I trenirao sam, jako sam trenirao...

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

To nas ne čudi, Krakan je poznat po spartanskom drilu. Gledao je malo ostale članove stožera, zaključio da bi izbornik i tajnik Josip Tomaško mogli pojačati trening. Ili bar izbaciti iz prehrane neke namirnice. Dok se društvo okupljalo, mi smo razgovarali s Danielom Šarićem, složili smo se da Rijeka ima jako puno dobrih mladih igrača. Eto, vidjeli smo na djelu Bušnju, Smolčića, Lepinjicu...

- A svi kažu da će Adrian Liber biti vrhunski nogometaš - kazao je izvrsni poznavatelj nogometa, tajnik Josip Tomaško, čovjek koji je uvijek na usluzi.

Na tu opasku Tomaška uključio se Daniel Šarić:

- Nije to sve, ima jedan mali kadet Noel Bilić, za njega kažu da je čudo.

Da, i mi smo čuli da se za tog dečka kaže da nije bilo takvog talenta u Rijeci još od Anasa Sharbinija. Imaju Riječani još jednog Noela, taj se preziva Bodetić, za njega kažu - talent par excellence. Eto, kad se okuplja mlada vrsta, mladi su tema. Ne samo oni koji igraju za reprezentaciju. Lijepo je to saznanje da i Rijeka ima sjajnih mladića. Eto, Igor Bišćan ih silom prilika promovira, no svako zlo za neko dobro. Ona najjača Rijeka pod Matjažem Kekom, kad su igrale zvijezde koje su Neveri s Kvarnera donijele dvostruku krunu i europski iskorak, nije mogla imati mjesta za riječke talente.

Velika Gorica, 190219.
Hotel Garden Hill.
Okupljanje hrvatske nogometne U 21 reprezentacije uoci prijateljske utakmice protiv reprezentacije Italije.
Na fotografiji: Strucni Stozer.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Slično kao u Rusiji

I tako, stizali su mladi dečki koji će na Euru ove godine probati napraviti nešto slično kao Vatreni u Rusiji. Kad im se još pridruže Josip Brekalo, Nikola Vlašić i Duje Ćaleta-Car iz A selekcije, bit će to zaista momčad za prste polizati.

- Sve je već dogovoreno s izbornikom Zlatkom Dalićem. Sve njih ćemo imati na raspolaganju za Euro - kaže nam Gračan te dodaje:

- Fenomenalno surađujem sa Zlatkom Dalićem. Ni s jednim izbornikom A selekcije nisam tako dobro surađivao.

Kad to kaže izbornik koji je mladu vrstu vodio u tri ciklusa, onda je to dokaz kakva izvanredna suradnja caruje na relaciji A vrsta - mlada reprezentacija.

Linker
02. svibanj 2024 17:21