CLIVE BRUNSKILL
DESET NAJBOLJIH

Sve je to bio - Raketa! Messija je izuo iz kopački, dirigirao na San Siru i srušio Engleze za finale

Karijera Ivana Rakitića među Vatrenima obilovala je sjajnim utakmicama.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. rujan 2020. 16:35

Nakon što je Ivan Rakitić objavio oproštaj od hrvatske nogometne reprezentacije, donosimo vam presjek njegovih deset najvažnijih utakmica u dresu Vatrenih. Odigrao je Rakitić 106 utakmica za Hrvatsku, postigao i 15 golova, pa najbolje da krenemo od početka...

DEBI S ESTONIJOM
8. rujna 2007. odigrao je prvu utakmicu za Vatrene, u maksimirskoj pobjedi 2:0 ušao je 65. minuti umjesto Nike Kranjčara.

image
TOMISLAV SERDAR/CROPIX

NJEMAČKA NA EURU
U drugoj utakmici Eura 12. lipnja 2008. godine u Klagenfurtu odigrao je izvrsno s Njemačkom u pobjedi 2:1. Bitno je pridonio velikim rezultatu.

SPASITELJ PROTIV BJELORUSIJE
U problematičnim kvalifikacijama koje su na kraju završile bez plasmana na SP, 5. rujna 2009. zabio je jedini gol protiv Bjelorusije u Zagrebu za 1:0 čime su u tom času sačuvani izgledi za SP

ŠPANJOLCI SE PROVUKLI
Bilo je to 18. lipnja 2012. godine u Gdanjsku, odigrao je sjajnu utakmicu protiv Španjolske, trkački, tehnički, na svaki način, ali nije zabio šansu koju mu je obranio Casillas. Završilo je 1:0 za La Roju.

image
GABRIEL BOUYS

MAKEDONIJA KAO POTVRDA
Igor Štimac je osporio njegovo mjesto u startnoj postavi, nije ga stavio u utakmici s Belgijom u kvalifikacijama za SP, a onda je u sljedećem nastupu u Skoplju s Makedonijom 12. studenoga 2012. godine bio najbolji. U pobjedi 2:1 strijelac i asistent Ćorluki.

DIRIGENT NA SAN SIRU
Bio je 16. studeni 2014. godine, Vatreni su odigrali 1:1 s Talijanima na San Siru, Modrić je izašao zbog ozljede, a Rakitić preuzeo dirigentsku palicu i dominirao travnjakom. Jedna je to od njegovih impresivnijih partija.

LA ROJA JE SRUŠENA U BORDEAUXU
Igralo se 21. lipnja 2016. godine na Euru u Francuskoj, Vatreni su dobili Španjolsku 2:1, on je odigrao jednu od glavnih uloga na sredini terena u inače pomlađenoj momčadi.

MESSIJA IZUO IZ KOPAČKI
U hrvatskom trijumf nad Argentinom 21. lipnja 2018. u drugom kolu na SP-u bio je sjajna akter na terenu, kreator, trkač i strijelac, ali i čovjek koji je bitno pomogao izborniku u pripremi taktike za igru protiv Messija.

image
CLIVE BRUNSKILL

ENGLEZI PALI ZA FINALE
U noći prije utakmice imao je temperaturu 41 stupanj, igrao je s podočnjacima, ali kad je on stao na loptu u drugom poluvremenu i počeo plesti sa suigračima, Englezi nisu imali odgovor.

ZADNJA U CARDIFFU
Nakon pobjede nad Mađarima u Splitu odigrao je drugo poluvrijeme u Walesu u rezultatu 1:1. Eto, toga 13. listopada 2019. posljednji put nosio je dres nacionalne vrste.

image
Ivan Rakitić u hrvatskoj reprezentaciji
SN

Linker
26. travanj 2024 05:33