JOE KLAMAR Afp
EUROPSKA ELITA

Sve o Final Fouru Lige nacija! Kada se igra i gdje i tko će na njemu igrati osim Hrvatske i Nizozemske

Hrvatska nogometna reprezentacija osigurala je plasman na Final Four Lige nacija. Ali tko će sve igrati na njemu i kada se igra?
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2022. 08:10

Dakle, dosad su poznata dva putnika na spomenuti Final Four Lige nacija koji će se igrati od 14. do 18. lipnja 2023. godine. Domaćin završnog turnira zasad nije poznat, a bit će imenovan u siječnju sljedeće godine. Interes za ugošćivanje istog zasad su pokazale Belgija, Poljska, Nizozemska i Wales.

Polufinala će se igrati 14. i 15. lipnja 2023., dok će utakmica za treće mjesto i finale biti na rasporedu 18. lipnja.

Dakle, dosad su poznata dva sudionika Final Foura, a to su Hrvatska, kao pobjednik skupine A, te Nizozemska kao pobjednik skupine D prve jakosne skupine Lige nacija.

Iz skupine C Lige nacija za plasman se bore Mađarska i Italija. Kako večeras igraju međusobno u Budimpešti, a Mađari imaju dva boda prednosti, njima je dovoljan i remi za osvajanje skupine, dok Talijanima igra isključivo pobjeda.

U skupini B koja se igra u utorak Portugal u Bragi mora izbjeći poraz od Španjolske želi li na Final Four Lige nacija. Španjolskoj za osvajanje skupine i plasman na Final Four igra isključivo pobjeda.

Linker
17. travanj 2024 15:29