JOE KLAMAR Afp
ŽDRIJEB POMAZIO VATRENE

Svi bismo bili šokirani da Hrvatske ne bude na Euru, ali jedna nam je reprezentacija ipak zapaprila skupinu

Skupina D u kojoj je Hrvatska svakako nije banalna, ali je itekako prolazna
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. listopad 2022. 23:18

Rijetko smo koji ždrijeb gledali ležernije što najviše govori o vjeru u hrvatsku reprezentaciju, ali Turska nam je ipak zapaprila skupinu. Orijentalni začin koji je dodala čini je pikantnijom i izazovnijom...

Kad možete dobiti Farske Otoke ili Luksemburg, a izvučete nacionalnu vrstu vrlo ozbiljne nogometne nacije to je znak da se pozove na oprez. Hrvatska je prvi nositelj i prvi favorit, dakako da nas ništa osim plasmana na jedno od dva mjesta koja vode na Euro ne zanima, no igrat ćemo protiv još dva rivala koji su često sudionici završnice Walesa i Turske i zato bi opasno moglo biti podcijeniti posao koji stoji pred Vatrenima. U posljednjim izlučnim ciklusima porazima u ranoj fazi s Mađarskom i Slovenijom doveli su se do drame koja je trajala do zadnjeg kola, tragove bitke s Rusima osjećamo i danas, i nikako ne bismo voljeli da se ponovi.

Hrvatska je bolja od Walesa, čak i ako Gareth Bale nastavi igrati za njega nakon Katara što je ovog časa enigma, jača je pogotovo od Turaka koji nemaju ni sjenu nekadašnje moći i prilično su pomladili ekipu, no na zadnjem gostovanju u Cardiffu završilo je remijem, a u Basaksehiru porazom, pritom je Turska izvukla 1:1 i u Zagrebu i to je opomena. Armeniju i Latviju ne smije se olako shvatiti, ali ipak spadaju u nisku razinu, pogotovo nakon što su Armenci ostali bez Henrikha Mkhitaryana koji se oprostio od državnog dresa.

Navijačima već "rastu zazubice", Euro u Njemačkoj bit će fantastičan, poslastica i za sladokusce, bili bismo šokirani da Hrvatske na njemu ne bude i zbog rejtinga našeg nacionalne vrste i skupine koja nije banalna, ali je svakako prolazna. Na petu godišnjicu od izborničkog debija Zlatko Dalić ponovno se uvjerio da mu je 9. listopada ugodan dan. Iz Frankfurta nam nije donio serviran Euro, međutim on nije daleko. Ako Luka Modrić dvoji hoće li igrati do Njemačke 2024. i tako zaokružiti reprezentativni opus od Njemačke 2006. kad je debitirao na velikim natjecanjima (SP) do Njemačke 2024. društvo koje smo izvukli može mu biti samo poticaj da nastavi predvoditi Vatrene.

Linker
27. srpanj 2024 04:42