Clive Rose/Getty Images
JEDNA OD NAJVAŽNIJIH KARIKA

SVI SE UHVATILI ZA GLAVU, ALI NEMA RAZLOGA ZA BRIGU, VATRENI AS BIT ĆE SPREMAN ZA GRČKU 'Sve je u redu, osjetio sam zatezanje i nisam htio riskirati'

DANIJEL SUBAŠIĆ Vratar Monaca napustio vrata na utakmici Guingampom, ali poslao umirujuće vijesti
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. studeni 2017. 22:43

Danijel Subašić napustio je igru na poluvremenu utakmice s Guingampom pa je logična bila pomisao da se radi o ozljedi. Ipak, brige nema. Vratar Monaca ističe:

- Osjetio sam malo zategnut aduktor, pa sam izašao. Već je bilo 4:0 za nas, nisam ništa htio riskirati - objasnio je Subašić koji u kontinuitetu brani nakon što vratio po kratkoj stanci uslijed problema s gležnjem.

Uskočio je u momčad Monaca prije prethodne akcije nacionalne vrste, a na vratima će stajati i s Grčkom.

- Sve će biti OK - konstatirao je na upit znači li to da izbornik Dalić može biti miran.

U tekućoj sezoni Subašić ima 13 nastupa za Monegašane, deset u prvenstvu Francuske, dva u Ligi prvaka i jedan u Kupu. Ligamenti gležnja “otišli” su mu baš uoči susreta Lige prvaka s RB Leipzigom, no ponovno je bio na terenu brže nego što se očekivalo. U tim je ogledima primio 17 golova, što nije posebno mnogo kad se zna da su doživjeli pad kvalitete i igre.

Michael Steele/Getty Images
Getty Images

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo na vratima se našao u osam utakmica, dobio je tek dva gola, s Turskom i Finskom, te je po tom učinku najbolji od svih vratara na Starom kontinentu koji su imali barem 50 posto nastupa u ciklusu za Svjetsko prvenstvo. Ipak, i sam je svjestan da su neke reakcije mogle biti bolje, primjerice, kod pogotka Turske u Eskisehiru. Kad nije bio među vratnicama šansu je dobio Lovre Kalinić, branio je s Turskom u Zagrebu i Islandom u Reykjaviku, u oba navrata po jednom mu se zatresla mreža. I to s puno peha jer radilo se o odbijenom šutu od živog zida u Maksimiru te od ramena Magnussona na Islandu.

Kod priopćavanja igrača koje je pozvao za Grčku, izbornik Dalić je pročitao: Subašić, Livaković, Kalinić. To sugerira da čuvar mreže Dinama kod njega također vrlo ozbiljno kotira, za slučaj ako Subašić ne bi bio spreman. No, po riječima golmana Monaca, ovom prilikom ta to neće biti potrebe.

Subašić je prvi vratar nacionalne vrste od početka kvalifikacija za Euro u Francuskoj, budući da se tada Stipe Pletikosa oprostio. Dugo je čekao šansu, i otkad ju je dobio izostao bi samo u slučaju ozljede. Obrana se na njega navikla. S Grcima nije igrao za A reprezentaciju, no jasno je da će morati biti itekako koncentriran, kao i cijela ekipa jer radi se o utakmicama u kojima trenutak nepažnje i jedan kiks mogu biti kobni. Zapravo to je upravo ono na što Grci igraju, da dožive i iskoriste protivnikov crni trenutak. Subašićeva odgovornost u četvrtak i nedjelju zato će biti posebno velika. Pretpostavlja se da neće imati mnogo posla, ali ga mora vrhunski obaviti za plasman u Rusiju.

Linker
07. svibanj 2024 16:04