Luka Modrić je s Hrvatskom uspio srušiti Francusku

 FRANCK FIFE Afp
FRANCUSKA U VELIKIM PROBLEMIMA

Svi su oduševljeni Vatrenima i Maestrom Modrićem: ‘Evergreen se vratio i bio veličanstven kao i uvijek‘

Mediji diljem svijeta pišu o sjajnoj partiji Hrvatske i Francuskoj kojoj prijeti niži rang
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. lipanj 2022. 10:50

Popularni španjolski dnevnik Marca piše kako je veza iz La Lige Hrvatskoj donijela vodstvo protiv Francuske.

''Napadač Osasune Ante Budimir je zaradio kazneni udarac, spotaknuo ga je Liverpoolov branič Ibrahim Konaté, a Realov Luka Modrić je izveo penal. Iako udarac nije bio najbolji, francuski vratar Mike Maignan skoro ga je obranio'', donosi Marca.

U nastavku teksta autor piše kako se Francuska mučila slomiti hrvatski vezni red u kojem su dominirali Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović.

''Domaćinu je pomogao ulazak zadnjeg Realovog pojačanja Tchouaménija, Francuska je povećala broj udaraca, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Francuska je ostala na začelju skupine te se suočava s mogućim ispadanjem iz najvišeg razreda Lige nacija, samo par mjeseci nakon što je osvojila to natjecanje'', ističe Marca.

Španjolski As također hvali hrvatsku vezu s Modrićem, Kovačićem i Brozovićem kojima se pridodavao i Mario Pašalić.

''Deschampsova Francuska stigla je tjelesno potrošena na kraju sezone. Osjećaj je da ova momčad već razmišlja o ljetnim praznicima, a ne o Ligi nacija u kojem brani naslov, kao da samu sebe nije shvaćala ozbiljno u nekim utakmicama ove grupne faze. Start protiv Hrvatske nije mogao biti gori, a Modrić to nije oprostio. Hrvatski trojac u veznom redu odigrao je kao na crvenom tepihu u prvih 45 minuta. Tri francuska veznjaka, Kamara, Guendouzi i Rabiot, stalno su lovili sjene'', ističe novinar Asa.

Britanski Daily Mail u naslovu donosi 'Rani penal Luke Modrića donio je Hrvatskoj impresivnu gostujuću pobjedu protiv svjetskih prvaka Francuza'.

Autor piše kako je Hrvatska povela već nakon pet minuta igre nakon što je Modrić realizira kazneni udarac i postigao svoj 22. pogodak u 152. utakmici za reprezentaciju, dok je Francuska po prvi put nakon 23 utakmice u nizu ostala bez postignutog pogotka.

Reporter agencije AFP piše kako se 'evergreen' Luka Modrić vratio na teren s kojim je s Realom prošlog mjeseca osvojio Ligu prvaka te da nije pogriješio s pobjedničkim jedanaestercem iako je francuski vratar dirao loptu. U zaključku autor ističe kako je Hrvatska, 's Modrićem veličanstvenim kao i uvijek', pobijedila zahvaljujući tome što je dobrom defenzivnom predstavom znala sačuvati prednost.

Linker
25. travanj 2024 06:39