Getty Images, sn ilustracija
SAMO U SN-U U SUBOTU

SVJETSKA EKSKLUZIVA: LUKA MODRIĆ U VELIKOM INTERVJUU ZA SN OTKRIO SVOJU SUDBINU U REALU! NE ŠUTI VIŠE NI O MESSIJU I RONALDU: To im nije bilo fer!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 14. prosinac 2018. 22:24

Hrvatski nogometni reprezentativac i najbolji nogometaš svijeta za 2018. godinu, Luka Modrić, po prvi puta nakon osvajanja prestižne nagrade progovorio je ekskluzivno za Sportske novosti o svemu što ga je zadesilo u godini na izmaku, o velikim uspjesima, ali i nedaćama s kojima se morao boriti i nositi.

U velikom intervjuu, Luka je bez rukavica progovorio o najtežim i najljepšim trenucima karijere, o nagradama, kritičarima, napadima i uvredama koje je doživljavao u Hrvatskoj, o svom statusu u Realu, a po prvi puta otvoreno govori i o nesportskom ponašanju Ronalda i Messija.

Iz okruženja deset godina dominantnih Messija i pogotovo Ronalda vrijeđalo se glasače i izbore, posredno omalovažavalo i vas. Kako ste to doživjeli, pogotovo njihovo izbjegavanje svečanosti podjela priznanja?

- Ne mogu ja govoriti zašto netko nije došao na neku podjelu priznanja, to je njihov izbor. Da je logično, nije. Ispada kao da ti izbori i trofeji imaju važnost i vrijednost samo onda kada ih oni dobiju. Nije to fer ni prema kolegama igračima, ni prema glasačima koji su deset godina njih proglašavali najboljima, a ni prema nogometu i navijačima. No ponavljam, svatko se ponaša onako kako on misli da treba.

Valjda im je teško prihvatiti prvi prekid njihove dominacije, iako treba reći da je Leo Messi glasao za vas.

- Gledajte, stvari su, po meni, vrlo jednostavne; Cristiano Ronaldo i Messi dva su fenomena koja su igrački dominantna desetak godina. Iznad svih po kvalitetama. Ali ovdje govorimo o sezonskom učinku i valjda nešto znači to što su isti rezultati glasanja kod izbornika, trenera, igrača, legendi nogometa, novinara i navijača. Ili su oni svi istovremeno u zabludi? Ako ćemo glasati o kvaliteti igrača, onda jedino preostaje da odmah podjele sve trofeje za Messija i Ronalda dok god budu aktivno igrali te da se ukinu bilo kakvi izbori.

Mediji ističu da će vam Real produžiti i podebljati ugovor priličan Zlatnoj lopti te praktično vezati do 36.godine?

- Ono što je zasad sigurno to je da ću članom Reala biti do kraja ugovora.

CIJELI EKSKLUZIVNI INTERVJU S LUKOM MODRIĆEM PROČITAJTE U SUBOTNJEM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

>>> Da nismo osvojili medalju na SP-u, moja karijera, unatoč klupskim trofejima, bila bi neispunjena

>>> Protiv Grka u Zagrebu dogodio se klik s navijačima, tu je začeta pobjednička atmosfera Srebrnih

>>> Perez mi je ljetos odmah kazao - izbaci si iz glave i pomisao da bi otišao iz Reala; nema teorije da te pustimo

>>> Nakon svjedočenja u Osijeku razapinjali su me u javnosti, pogotovo mediji, kao da sam ratni zločinac. Najviše mi je smetalo to što kao da se jedva dočekalo da me se zgazi i ispljuje

>>> U našim su me medijima proglasili svjesnim utajivačem poreza, nisu se ni potrudili provjeriti činjenice tog slučaja

Veliki intervju pročitajte u tiskanom izadnju Sportskih novosti u subotu 15.12.2018.

Linker
05. travanj 2024 00:28