Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
BEZ DLAKE NA JEZIKU

TAKO SE TO RADI! EVO ŠTO JE IZBORNIK NAKON VIŠEDNEVNE JAVNE RASPRAVE PORUČIO BRUNI PETKOVIĆU 'To je jedini komentar koji imam'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. ožujak 2019. 14:44

Zlatko Dalić u ponedjeljak je među Vatrene pozvao napadača Dinama Brunu Petkovića, aktivirao je tjedan dana ranije objavljenu pretpozivnicu i skinuo s dnevnog reda temu “Petković: hoće - neće“.

Igrač koji se vinuo poput meteora, koliko god očigledan španer bio, posebno se istaknuo u zagrebačkim utakmicama Modrih s Viktorijom i Benficom.

- Dobrodošao u reprezentaciju Hrvatske.

To nam je kazao izbornik kad smo ga pitali za komentar poziva igraču koji je prvi put na njegovu popisu. Kasnije je dodao:

- Nametnuo se svojim igrama, stilom igre, utakmicama koje je odigrao. I ponavljam, dobrodošao u hrvatsku reprezentaciju. Dugi komentar nemam. Uvijek radim ono što je najbolje za Hrvatsku. Nema kod mene nikakvih pritisaka, ni medijskih, ni s društvenih mreža, moj stožer i ja gledamo isključivo što je najkvalitetnije za reprezentaciju, u njenom interesu i njoj na korist. Petković je zaslužio poziv - istaknuo je.

CROPIX, Getty Images, sn ilustracija

U dobroj formi

Nakon vrlo malo igara u modrom dresu, dok još nije imao prioritet ni u prvih 11 Dinama, jer je tu ulogu držao Gavranović, i prije nego je zabio ijedan gol u Europi, krenuli su napisi i komentari o Petkoviću u reprezentaciji, u čemu je obol dao i trener Dinama Nenad Bjelica. Stoga nije iznenađujuće što je izbornik naglasio da kod njega “ne igraju pritisci“ i kako ga je pozvao samo zato što je to zaslužio igrama.

Na samostalnosti u vođenju Vatrenih inzistirao je od prvog dana, i kad nije bio svjetski doprvak, što je pokazao prije Rusije, i dojam je da je alergičan kad mu se docira tko bi trebao biti na njegovom popisu. Stalo mu je da se zna da reprezentaciju sastavljaju i vode samo on i stožer.

Petković, pak, ima otvoren put da se iskaže kao nasljednik Mandžukića i Kalinića.

- Rekao sam da takav profil napadača trebamo, a trenutačno ga nemamo. Usto, on je u formi, što je pokazao - dodao je izbornik.

MOSCOW, RUSSIA - JULY 15:  Zlatko Dalic, Head coach of Croatia gives his team instructions during the 2018 FIFA World Cup Final between France and Croatia at Luzhniki Stadium on July 15, 2018 in Moscow, Russia.  (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Matthias Hangst/Getty Images

Petković je ove sezone dao osam golova u prvenstvu, dva u Europskoj ligi i jedan u Hrvatskom kupu. Strijelac je svakih 130 minuta, a gol ili asistenciju ima svakih 71,7 minuta. Bolji golgeter od Hrvata je jedino Andrej Kramarić, koji je u Ligi prvaka i Bundesligi, što je viša razina natjecanja, dao 17 pogodaka, svakih 129 minuta jedan. Sa 45 golova za Hoffenheim nedostaje mu samo jedan da stigne najboljeg realizatora u povijesti kluba u ligi Salihovića.

- Daj Bože da Kramarić nastavi tako. On zabija, njegov je posao da zabija, bez obzira što igra povučenije, a to je najvažnije - zadovoljan je Dalić. Petkoviću to može biti samo poticaj da u Lisabonu odigra još jednu veliku utakmicu:

- Iznimno sam sretan što sam dobio poziv izbornika Dalića. Oduvijek sam govorio kako mi je reprezentacija Hrvatske jedan od najvećih sportskih ciljeva u karijeri i da ću napraviti sve da jednog dana dobijem priliku u tom društvu. Nadam se da ću ispuniti očekivanja izbornika, navijača, ali i samoga sebe. Veselim se okupljanju Vatrenih. Iako sam se nadao pozivu, nisam htio da stigne zbog ozljede Marka Pjace, kojeg ovim putem puno pozdravljam i nadam se da će se što prije oporaviti - kazao je novi Vatreni.

FLORENCE, ITALY - SEPTEMBER 22: Marko Pjaca of ACF Fiorentina reacts during the Serie A match between ACF Fiorentina and SPAL at Stadio Artemio Franchi on September 22, 2018 in Florence, Italy.  (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)
Gabriele Maltinti/Getty Images

Svi na raspolaganju

Ušao je nakon ispadanja Marka Pjace zbog ozljede, iako to na znači da ne bi bio pozvan i da je Pjaca zdrav. S problemima su i Perišić, i Rebić, i Brozović, potonji danas ima magnetsku rezonancu koja će pokazati stanje njegova mišića.

- Bit će to sve dobro. Ne mogu govoriti detalje, ali vjerujem da će svi biti na raspolaganju. Ne želim gledati negativno, samo pozitivno. Očekujem ih sve na okupljanju u ponedjeljak - optimističan je izbornik Dalić.

Linker
26. travanj 2024 13:00