Silvio Ilinković u dresu Rijeke

 IGOR KUPLJENIK/PANORAMIC/PANORAMIC/PROFIMEDIA
PROMJENA REPREZENTACIJE

Talentirani veznjak odabrao Hrvatsku, izbornik BiH poručio: ‘Neprofesionalan potez, neka njemu ide na čast‘

‘Telefonski je isključivo meni javio i rekao da je odlučio s obitelji promijeniti reprezentativni dres‘
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 06. rujan 2023. 09:24

Igor Janković, izbornik U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je kako je važan igrač odbio ubuduće nastupati za nacionalnu momčad i to neposredno prije utakmica u kvalifikacijama za Euro, piše Slobodna Dalmacija.

- Danas se cijeli dan piše vezano za tu temu. Mediji brzo sve saznaju. Silvio Ilinković je svojim partijama zaslužio dres reprezentacije, dobio je poziv kao i svaki prethodni put. Nije se odazvao na poziv, već je telefonski isključivo javio meni i rekao da je odlučio s obitelji promijeniti reprezentativni dres. Ubuduće će igrati za Hrvatsku. Neću ništa ružno reći o igraču, želim mu svu sreću, ali trenutak samog otkazivanja i generalno postupak nije nimalo nogometni ni profesionalan, ali to njemu neka ide na čast, izjavio je Janković za sportsport.ba.

Ilinković (20) je veznjak Rijeke i jedan od najvećih talenata nogometa u susjednoj Bosni i Hercegovini koji ima dvojno državljanstvo. Međutim, pravovremeno se odlučio za prelazak, jer nakon navršene 22. godine FIFA ne dozvoljava igračima mijenjati reprezentaciju. Mladi nogometaš rođen je u Novoj Bili kraj Zenice, a afirmirao se u Širokom Brijegu, Posušju i Zrinjskom, a na Rujevicu je stigao ovog ljeta.

Prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Bosne i Hercegovine, za koje je skupio 24 nastupa.

Linker
19. svibanj 2024 22:44