MIGUEL MEDINA Afp
PRIOPĆENJE IZ KUĆE NOGOMETA

Talijani zabranili Brozoviću i Perišiću igranje za Vatrene, evo kako su na situaciju reagirali u HNS-u

Zbog četiri pozitivna slučaja Perišić i Brozović, kako sada stvari stoje, neće doći.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2021. 16:13

Zbog četiri pozitivna slučaja na koronavirus u Interu, trenutni lider talijanskog prvenstva naložio je igračima da ne idu na okupljanja njihovih reprezentacija u ožujku. Iako Marcelo Brozović i Ivan Perišić nisu među pozitivnima (De Vrij, Handanović, D'Ambrosio, Vecino), u klupskom priopćenju izašlo je da se do ponedjeljka suspendiraju sve klupske aktivnosti.

Nedjelja je zadnji dan izolacije, nakon čega će igrači u ponedjeljak biti podvrgnuti novim testiranjima. Postoji li dakle izlaz, mogućnost da dvojac Vatrenih bude na raspolaganju Zlatku Daliću? Klub ih ne može kazniti ako odu igrati, jer to je službeni FIFA-termin reprezentacija. Ipak, priopćenjem je reagirao i HNS:

- Hrvatski nogometni savez upoznat je sa situacijom u Interu te je u komunikaciji s klubom, Talijanskim nogometnim savezom, Fifom, Uefom i nadležnim epidemiološkim tijelima kako bismo pokušali pronaći rješenje koje bi omogućilo priključivanje Ivana Perišića i Marcela Brozovića hrvatskoj reprezentaciji.

HNS će učiniti sve, u okviru postojećih okolnosti, kako bi reprezentacija bila kompletna tijekom predstojećeg okupljanja za kvalifikacijske utakmice sa Slovenijom, Ciprom i Maltom, a o daljnjem razvoju situacije pravovremeno ćemo obavijestiti javnost - stoji u priopćenju.

Perišić i Brozović neće igrati za vikend protiv Sassuola budući da je i ta utakmica odgođena. Ukoliko dođu među Vatrene, doći će odmorni i spremni. Samo da ostanu zdravi.

Linker
24. travanj 2024 01:27