SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
VIJEST DANA IZ ROVINJA

Teški dani Zlatka Dalića: Hrvatska otkazala elitni kamp na EURU, otkriveno i koliko će pauzirati Lovren!

Iz HNS-a razmatraju sve opcije, ali ne želi se riskirati s obveznom karantenom u slučaju zaraze.
Piše: Dražen Antolić/Sportske novostiObjavljeno: 29. svibanj 2021. 18:25

Hrvatska otkazuje kamp u St. Andrewsu. Odluka nije službena, ali prema informacijama iz HNS-a trebala bi biti za koji dan i zapravo je samo pitanje formalnosti. Razlog je isti zbog kojeg su Česi odjavili Edinburgh i boravit će doma u Pragu. Po Škotskim Covid-19 pravilima, koja su drugačija od UEFA-inih, ako samo jedan igrač bude pozitivan svi ostali kojii su bili s njim u kontaktu moraju u izolaciju. Pod takvim uvjetima nije moguće igrati Euro.

Gdje će Vatreni boraviti za vrijeme Eura nije još poznato. Prioritet HNS-a je naći kamp u Engleskoj ili Walesu, dakle u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje nisu propisi kao u Škotskoj, odnosno u slučaju jednog zaraženog igrača ostali mogu igrati utakmice. Teoretski, Vatreni bi mogli boraviti u Hrvatskoj, primjerice u Rovinju, i samo letjeti na nastupe, ali to nije prva opcija. Čelnici Saveza i izbornik Zlatko Dalić traže najbolje rješenje.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak je kazao:

- Radi se o situaciji koja se razvija nekoliko dana. U komunikaciji smo sa češkim savezom i UEFA-om. Svjesni smo da su u Škotskoj okolnosti nepovoljne i razmatramo promjenu kampa reprezentacije iz Škotske na neku drugu lokaciju Puno je toga na stolu, donijet će se odluka da budu najbolji mogući uvjeti za pripreme reprezentacije, ali i po pitanu Covid-19 pravila, da u slučaju zaraze nekog igrača ne moraju i drugi u izolaciju.

Pogledajte izjavu glasnogovornika HNS-a, Tomislava Pacaka glede kampa // snimio: Tomislav Juranović / Jutarnji list

Čemu teži HNS?

- Varijanti je nekoliko, St. Andrews je sada već manje vjerojatan, tražimo nešto drugo, ali tek ćemo vidjeti što će to biti. Želimo idealne uvjete pa ne možemo preko noći donijeti odluku. Ne bih o postocima, ali logično je da Hrvatska bude u blizini gradova u kojima igra.

Brzo će se to morati riješiti.

Stigle su iz redova reprezentacije i nove obavijesti glede stanja Dejana Lovrena. Liječnik Saša Janković izvjestio je da Lovren ima obnovljenu ozljedu medijalnog kolateralnog ligamenta s kojom se susreo prije pet tjedana u svom klubu, ruskom Zenitu. Nakon magnetske rezonance bit će nastavljena terapija, a kroz koji dan, najkasnije do utorka u 23.59 sati, do kada je službeni rok za predaju konačnog popisa putnika na Euro, bit će odlučeno što dalje s Lovrenom...

Pogledajte izjavu liječnika Vatrenih, Saše Jankovića o stanju Dejana Lovrena // snimio: Tomislav Juranović / Jutarnji list

Načelno, stav Dalićevog stožera je - voditi ga na Euro ako bude postojala i najmanja šansa da zaigra ijednu minutu... Lovren se pojavio na treningu u subotu u 18 sati, malo se istezao, ali nije mogao potrčati, iz razumljivih razloga. Prema procjenama stručnog liječničkog kadra, Lovren bi trebao mirovati 2-3 tjedna.

Pogledajte kako je Dejan Lovren trenirao u subotu // snimio: Tomislav Juranović / Jutarnji list

Linker
24. travanj 2024 08:35