Mason Greenwood (desno)
 CLIVE BRUNSKILL Afp
GREENWOOD, TRINCAO, LEAO...

Tko sve prijeti mini-Vatrenima u Kopru? Zvijezde Barce, Milana, Chelseaja... Tu je i Kramarićev suigrač!

Neće hrvatska reprezentacija do 21 godine imati lagan posao na Euru u Sloveniji.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. ožujak 2021. 16:44

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija već će do kraja mjeseca saznati svoju sudbinu glede Europskog prvenstva za igrače do 21 godine koje se održava u Sloveniji i Mađarskoj. U netipičnom, dvodjeljnom formatu igra se ovogodišnji "mini Euro" koji će kroz treći mjesec imati svoju grupnu fazu, a tek ćemo početkom lipnja saznati tko je novi juniorski europski prvak.

Izabranici Igora Bišćana sve će tri utakmice, dakle onu 25. ožujka s Portugalom, 28. ožujka sa Švicarskom i 31. ožujka kontra Engleza odigrati na stadionu Bonifika u Kopru.

Bišćan je ranije, još prošlog tjedna objavio popis mladih reprezentativaca na koje računa za prvi dio natjecanja po skupinama. No, danas su svoje liste svijetu predočili i njegovi kolege u preostale tri reprezentacije s kojima se susrećemo u Kopru.

Ne idemo nekim kronološkim redom, već po zvučnosti suparnika. Aidy Boothroyd, izbornik Engleza na svoj je popis stavio i imena kao što su Mason Greenwood iz Manchester Uniteda, Callum Hudson-Odoi iz Chelseaja, odnosno Emile Smith Rowe i Eddie Nketiah iz Arsenala. Vrata bi trebao čuvati Aaron Ramsdale iz premierligaša Sheffield Uniteda, u zadnjoj liniji mjesto je našao i Ryan Sessegnon, suigrač našeg Andreja Kramarića u Hoffenheimu. Nešto ispred ordinirat će mladi Curtis Jones koji u Kloppovom Liverpoolu dobiva sve više prilike zbog velikog boja ozljeđenih igrača.

Naši prvi protivnici na Euru bit će Portugalci, koji će u Koper stići s imenima kao što su Barcelonin Trincao, Diogo Dalot i Rafael Leao (AC Milan) te Gedson Fernandes iz turskog Galatasarayja. U švicarskim redovima trebalo bi se pripaziti Jordana Lotombe iz francuske Nice te napadača Andija Zeqirija, člana engleskog Brightona koji je u 13 nastupa za Švicarsku U-21 zabio čak 11 pogodaka.

U takvom omjeru snaga, Hrvatska predvođena Majerom, Ivanušecom, Kulenovićem, Morom i Sosom može tražiti put do jednog od prva dva mjesta koje vodi u nokaut-fazu.

Linker
19. travanj 2024 10:32