Ronald Gorsic / CROPIX
NA POGREŠKAMA SE UČI

TO JE BILA ONA STARA NEDOREČENA HRVATSKA KOJA NEMA RJEŠENJA ZA SLABIJE OD SEBE Patili smo s Azerima i mučili se u Pešti, bit će ovo teže od očekivanog

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. ožujak 2019. 09:25

Dok je Balasz Dszudszak gol do pojasa slavio s navijačima, taj igrač iz lige Emirata koji je očitao lekciju hrvatskim zvijezdama, naši su već pokunjeni sjedili u svlačionici sada suočeni s činjencom da će ovo biti teže kvalifikacije nego što su mislili.

Sve je na Groupama Areni bilo grozno. I rezultat, koji možda nije objektivan po tijeku utakmice, ali je definitivno pobjeda Mađara zaslužena jer za nju su ginuli, govor tijela hrvatskih igrača koji je neodiljivo podsjećao ne sve one Reyjakvike, Eskisehire i slične destinacije gdje je nedostatak angažmana brutalno kažnjen, nedostajak ideje u igru Vatrenih koji su još jednom demonstirali da ne znaju kako praviti šanse na postavljenu obranu, pa su nakon gola Rebića ostali bez ijedne opasne prijetnje, forma pojedinaca na čijoj se izvedbi vidi da nemaju nastupe u klubu, poput vratara Lovre Kalinića, neshvatljiv broj pogrešnih pasova i na kraju zaključak da su Mađarima dali nevjerojatno moćna krila.

Zagreb, 210319.
Stadion u Maksimiru.
Kvalifikacije za UEFA Europsko nogometno prvenstvo 2020, skupina E, Hrvatska - Azerbajdzan.
Na fotografiji: Lovre Kalinic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

To je bila opet ona stara, nedorečena Hrvatska, koja nema rješenja za slabije od sebe i jedino što nas je grijalo oko srca nakon svega je da su kvalifikacija tek počele i da ima vremena stvari staviti na mjesto koje očekujemo.

Patili smo s Azerima, mučili se u Pešti. Rebićev je gol bio brz, gotovo savršenog timinga, ali ni takav bonuse ne vrijedi kad momčad nema žara, težnja za strpljivim i pozorno građenim akcijama pretvori se u pasivnost, elan je kao na prijateljskoj utakmici. Iz evidentnog straha od svjetskih doprvaka, što im je "stisnulo vene“ i vezalo za vlastitu polovicu, Mađari su poletjeli kad su shvatili da protiv njih nije osobito raspoložen protivnik. Pomisli su - možemo, idemo, izbornik Rossi tjerao ih je naprijed. I bili su itekako u pravu. Točno, sretno su zabili i došli do pobjede, goleme su pogreške hrvatske obrane dosezale šokantne razmjere, no ni su sada opet opasni. A Vatreni? Ako su shvatili da Euro neće sam doći nego se za njega moraju itekako izboriti, a Dalić nađe rješenje kako da igra počne teći, onda od nedjelje koja nas je zabrinula ima može biti i koristi. No, ako dosad Hrvatska nakon svih silnih primljenih golova iz prekida još nije svladala kako se obraniti od kornera, pa je opet pala na jednak način, nažalost zaključujemo da se na vlastitim pogreškama ne uči. A moralo bi. Baš moralo. S Walesom je krajnje vrijeme.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 14:19