Oršić, Pašalić i Olmo
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
OKRUGLI STOL SN

‘To se događa kad igrač ne igra na pravoj poziciji! Dalić je možda trebao raditi drukčije izmjene‘

Treneri Branko Karačić, Dražen Besek i Alen Peternac - zašto smo izgubili protiv Španjolske?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. lipanj 2021. 18:33

Nažalost, Hrvatska je ispala u osmini finala. Bila je to jedna od najnevjerojatnijih utakmica naše reprezentacije, ali završila je porazom. Evo što su nam kazali hrvatski nogometni stručnjaci..
- Šteta što je jedna od ove dvije reprezentacije morala ispasti. Ne možemo biti zadovoljni porazom, ali dojam je na kraju dobar. Španjolci su imali posjed, dobro smo markirali njihovog playmakera Busquetsa. Dobro smo se nosili s njihovim ključnim igračima. Brekalo je kiksao, ali to se događa kad igrač ne igra na svojoj pravoj poziciji. Šteta. E sad, jesu li bile krive procjene izbornika, ne znam. Mi smo stalno ganjali rezultat, možda je trebalo raditi drukčije izmjene. Ali, na koncu, mi smo danas izgubili od puno bolje momčadi - kazao na je Dražen Besek u uvodu.


Kaže da bi možda sve drukčije završilo da je Kramarić zabio u prvom produžetku...
- Da je zabio Krama, sve je moglo prevagnuti na našu stranu. Koliko smo imali sreće, toliko je nismo imali.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix


Je li Oršić trebao početi utakmicu, on je na kraju bio naš najbolji igrač?
- Teško je ulaziti u te priče. Da, Oršić je iza sebe imao sjajnu sezonu, jučer je bio sjajan. Rebić se mučio s formom, ali to su procjene trenera. Ali, jasno je bilo da je Oršić učinkovit, žao mi je da nije počeo od prve minute - zaključio je Besek.


Evo što nam je rekao pomoćni trener Dinama Alen Peternac...
- Ovakve utakmice su čudne.. Ova je zaista bila čudesna, Počela je nevjerojatnom greškom španjolskog vratara. Ali, meni nije bilo jasno mijenjanje kopački Ante Rebića u završnici prvog poluvremena. Po meni je to bila priča utakmice. To nam se nije smjelo dogoditi. Imali smo sve, a tada smo sve izgubili. Naravno, neshvatljiva mi je greška Gvardiola kod trećeg gola Španjolaca. Ipak, bez obzira na sve, mi smo se vratili. Oršić, Budimir i Pašalić su donijeli preokret. Bili smo u naletu, da je Kramarić zabio, priča bi bila drukčija. Nažalost, Brekalo je pogriješio kod oba gola, ali to nije bila njegova pozicija.Teško je sad biti pametan, general nakon bitke. Dali smo sve od sebe - zaključio je Peternac.


Branko Karačić je nakon utakmice kazao ovako...
- Ne znam što bih rekao.... Napravili smo nevjerojatan preokret... Kod 1:3 smo mislili da je sve izgubljeno. Međutim, nismo uspjeli. Ipak, moram kazati da je naš stožer na čelu s Dalićem povukao izvanredne poteze uvođenjem Oršića i Pašalića, te Budimira. Samo mi nije jasno zašto je počeo Rebić, koji je izvan forme. Mislim da je Oršić bio bolja opcija.


Karačić misli da je jedna situacija bila presudna za utakmicu...
- Ona zamjena kopački Rebića mi je bila nevjerojatna, to se nije smjelo dogoditi. Ta priča je bila nemoguća, to se nije smjelo dogoditi... Puno smo griješili, to nam je donijelo poraz. Mi smo jučer izgubili zbog teških grešaka koje nam se nisu smjele dogoditi. Super smo se vratili, ali nije bilo dovoljno. Velika šteta, mogli smo puno bolje proći. Nažalost, nismo uspjeli, možda smo trebali od početka igrati drukčije - zaključio je Karačić.

Linker
16. travanj 2024 22:46