Artem Dzjuba zabija drugi gol
 DIMITAR DILKOFF Afp
DERBI SKUPINE

Tri dana nakon rušenja Hrvatske Slovenci poraženi na teškom gostovanju: Dzjuba dvaput matirao Oblaka

Dvije reprezentacije koje su u prvom kolu naše skupine ostvarile pobjede sučelile su se u Sočiju
Piše: Goran Čičin MašanskerObjavljeno: 27. ožujak 2021. 16:59

Rusija je u Sočiju svladala Sloveniju te predvodi našu skupinu s maksimalnih šest bodova nakon prva dva kola. Kako su u Rusiji već neko vrijeme dozvoljeni gledatelji na tribinama, domaća je reprezentacija imala i lijepu potporu s tribina Olimpijskog stadiona.

Zadovoljni su bili domaći navijači iako to nije bila neka nezaboravna predstava njihovih ljubimaca. No, cilj je ostvaren, upisani su novi bodovi, a junak je s dva lijepa pogotka bio kapetan Artem Dzjuba. Josip Iličić pokazao je klasu i smanjio rezultat, puno toga u ofenzivnoj igri Slovenaca temeljilo se na njemu, ali Kekova momčad u Sočiju je ipak ostala bez pozitivnog rezultata kojim bi 'potvrdila' pobjedu nad Hrvatskom.

Prvu veliku priliku Rusija je stvorila u 20. minuti. Nakon ubačaja iz kuta Dzjuba je loptu glavom prebacio do Fernandesa koji je tukao glavom s pet metara, ali nije najbolje zahvatio loptu te je ona otišla iznad grede. Ubrzo su domaći navijači imali razloga za slavlje, njihovi su ljubimci poveli u 26. minuti. Dzjuba je glavom spustio loptu do Kuzjaeva koji mu je vratio, da bi ruski kapetan potom s desetak metara pogodio donji kut slovenskog vratara Oblaka.

Relativno rano rusko vodstvo probudilo je Slovence koji su u sljedećih par minuta imali nekoliko pokušaja iz daljine. Međutim, neprecizni su bili Šporar, Iličić i Lovrić, njihovi udarci otišli su izvan okvira domaćih vratiju.

A onda u 35. minuti i drugi ruski gol. Golovin je tukao s 20 metara, lopta se odbila od bloka i pogodila gredu. Dzjuba je bio na pravome mjestu, primio je loptu na prsa, pa je spustio na lijevu nogu i onda se riješio Mevlje tako da je loptu digao u zrak, pa prsima prebacio na lijevu nogu kojom je krasno zabio za 2:0. Slovenski stoperi bili su blizu ruskog kapetana, ali su ostali nemoćni.

Nadu je Sloveniji vratio Josip Iličić i to samo minutu nakon drugog ruskog gola. Ofenzivac Atalante opalio je ljevicom iz prve s 20 metara nakon asistencije Zajca te je pogodio lijevi kut ruskog vratara.

Gosti su u nastavku teško dolazili pred domaća vrata, no uspjelo im je to u 67. minuti kad je Iličić tukao u padu, ali je Šunin bio spreman za taj pokušaj. Na drugoj strani iznenada se u prilici našao Karavajev, čiji udarac nije predstavljao ozbiljnu prijetnju za Oblaka.

Slovenija je s malo igrača dolazila u završnicu, Rusija je pak pokazala da se zna i može dobro braniti. U 75. minuti udarac Bohara blokirali su Fernandes i Semenov, malo kasnije Iličić je padom u kaznenom prostoru pokušao prevariti suca, ali nije uspio i bodovi su ostali u Sočiju.

RUSIJA - SLOVENIJA 2:1 (2:1)

SOČI – Olimpijski stadion. Gledatelja 15.000. Sudac: Marco di Bello (Italija). STRIJELCI: 1:0 – Dzjuba (26), 2:0 – Dzjuba (35), 2:1 – Iličić (36).

RUSIJA (4-3-3): Šunin – Fernandes, Semenov, Dzikija, Kurdjašov – Golovin (od 49. A. Mirančuk), Ozdoev, Kuzjaev – Zemaletdinov (9d 86. Mukin), Dzjuba (od 86. Zabolotni), Žirkov (od 68. Karavajev). IZBORNIK: Stanislav Čerčesov.

SLOVENIJA (4-3-3): Oblak – Stojanović (od 61. Skubič), Blažič, Mevlja, Balkovec – Lovrić (od 86. Zahovič), Bijol (od 62. Vetrih), Kurtić – Iličić, Šporar (od 75. Vučkič), Zajc (od 75. Bohar). IZBORNIK: Matjaž Kek.

Linker
19. travanj 2024 21:35