IVAN PERIC/CROPIX
RIJEČ IZBORNIKA

Tužni Hrvati nakon neviđene drame: ‘Mi stvaramo prilike, a oni pucaju s centra i lopta se odbije u gol‘

‘Igračima ne mogu ništa zamjeriti, odigrali su vrhunsku utakmicu, dominirali, ali...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. studeni 2020. 12:19

Hrvatski malonogometaši nisu uspjeli izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu u Litvi koje će se održati od 12. rujna do 3. listopada sljedeće godine, bolji od njih su u uzvratnom susretu dodatnih kvalifikacijau Brnu nakon drame izvođenja šesteraca bili Česi.

Nakon 40 minuta uzvrata u Brnu bilo je 2-2, baš kao i prije tri dana u prvoj utakmici u Zadru, pa se igralo dodatnih 10 minuta. Kako u produžetku nije bilo pogodaka, pristupilo se izvođenju šesteraca, a konačni je pobjednik bio odlučen tek nakon osme serije u kojoj je prvo češki vratar Vahala obranio udarac Matoševića da bi potom Vokoun uspio svladati Primića i odvesti Češku na SP.

"Ne možemo vjerovati. U ove dvije utakmice realno je bilo da dobijemo obje s po tri pogotka razlike - mučimo se, stvaramo prilike, postižemo lijepe pogotke, a oni šutiraju s centra i lopta se odbije u naša vrata. Naš je pogodak visio u svakom napadu. Imali smo sve, i šesterac za pobjedu, ali sve se poklopilo da ne prođemo, jednostavno - neće i neće", rekao je izbornik Mato Stanković poslije utakmice.

image
VLADO KOS/CROPIX

"Igračima ne mogu ništa zamjeriti, odigrali su vrhunsku utakmicu, dominirali, ali nažalost i to je sport, koliko god to bila floskula. Kad se zbroje obje utakmice, mislim da smo bili puno bolji", dodao je.

Hrvatska će tako nastaviti svoj "post" što se tiče sudjelovanja na malonogometnim SP-ima, dosada su "mini-vatreni" jedini nastup ostvarili 2000. u Gvatemali.

Linker
06. svibanj 2024 03:02