RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
VIDEO: PRIČA IZ MARIBORA

U gradu tišina, pred stadionom ludnica: Gomile ‘kockica‘, na tribinama Boban, Olić, Ćorluka, Asanović..

Slovenci kao da nisu htjeli raditi preveliku buku oko U-21 Eura. Ili su nastojali biti neposredni.
Piše: Petar Zobec/Jutarnji listObjavljeno: 31. svibanj 2021. 22:40

Ako ste kojim slučajem u ponedjeljak ušetali u Maribor, teško da biste shvatili da se nedaleko od samog središta, na ugodnom stadionu Ljudski vrt, odvija četvrtfinale Europskog prvenstva između mlade Hrvatske i Španjolske.

Tek kada se sasvim približite stadionu pa vas zapljusne miris svježe pokošene trave i friško uređenih okolnih cesta postanete svjesni da se tu ipak nešto događa. Valjda su Slovenci još pod dojmom pandemije, pa ne žele raditi preveliku buku oko Eura za mlade. Ili samo žele ostaviti dojam neposrednosti.

Kako god, popravljanje zdravstvene slike omogućilo je Ljudskom vrtu da ugosti 25 posto ukupnog kapaciteta, odnosno dvije tisuće navijača. Čudan, ali itekako pozitivan prizor je doživjeti huk s tribina nakon toliko vremena. Nije zgorega ponoviti kako malo toga ima smisla bez podrške s tribina.

Video: Ronald Goršić / CROPIX

Podrška navijača

Usprkos strogim mjerama, pred stadionom se okupilo nekoliko stotina hrvatskih navijača iz Varaždina, Bjelovara, Zagreba, Rijeke, Imotskog, Crikvenice, a koji su bili velika podrška tijekom cijelog susreta. Okršaj mladih Hrvata i Španjolaca s tribina je pratio i Uefin šef nogometa Zvone Boban u društvu predsjednika Slovenskog saveza Radenka Mijatovića. Bili su tu i pomoćnik izbornika Dalića Vedran Ćorluka, zatim Ivica Olić, Aljoša Asanović...

Možda je i to sve inspiriralo „tvrdoglave” Bišćanove pulene da Španjolcima pariraju dobar dio utakmice, izdrže svih 90 minuta, pa onda tek u 110. minuti golom španjolskog junaka i dvostrukog strijelca Javiera Puada pokleknu pred favoriziranim protivnikom. Šteta.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Linker
02. svibanj 2024 03:26