Slavlje nakon Kramarićevog gola na Poljudu

 DENIS LOVROVIC Afp
PODRŠKA UMJESTO KRITIKA

U ovom trenutku Hrvatska nema boljeg napadača i treba mu pružiti podršku: ‘Njegov potencijal je ogroman‘

Kramarić ima jednu prednost, najvjerojatnije će ga čuvati klupski kolega Kabak, kojeg poznaje u dušu
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 28. ožujak 2023. 11:54

Ova 2023. godina za Andreja Kramarića nije dobro počela. Iscrpljenost nakon Svjetskog prvenstva utjecala je na njegovo psihofizičko stanje. Na sve su se nadovezali i problemi u klubu, koji se od proklamirane borbe za Europu, potajno čak i Ligu prvaka, nakon 24 kola našao na začelju Bundeslige. Uoči reprezentativne stanke Hoffenheim je napokon stigao do pobjede, dva pogotka u trijumfu nad Herthom zabio je upravo - Kramarić.

Koliko mu je to značilo vidjelo se protiv Walesa, bio je rastrčan, borben, a pogodak koji je zabio pravi majstorski uradak jer nema puno igrača koji bi iz te pozicije špicom uputili loptu u sam kut. Međutim, ta je egzekucija pala u drugi plan zbog situacije u kojoj je mogao proigrati Perišića, ali se odlučio sam završiti akciju. Je li morao dodati, svi se slažemo da jest, ali je li baš Kramarić krivac za remi s Velšanima, o tome se da prodiskutirati.

image

Ivan Perišić i Andrej Kramarić

NIGEL KEENE/AFP/PROFIMEDIA Nigel Keene/Afp/Profimedia

U ovom trenutku Hrvatska nema boljeg napadača no što je on i umjesto kritike treba mu pružiti podršku, baš kao što to radi Hoffenheimov trener Pellegrino Matarazzo. Naime, ovaj američki stručnjak upravo u hrvatskom reprezentativcu vidi čovjeka koji će odvesti klub iz Sinsheima u mirnu luku. Iza Kramarića je sezona uspona i padova, odigrao je 23 utakmice u kojima je zabio sedam puta uz četiri asistencije. Unatoč svemu, najučinkovitiji je igrač svoje momčadi.

image

Pellegrino Matarazzo

BERND WEISSBROD Dpa Picture-alliance Via Afp

- Njegov potencijal je ogroman, on nas može odvesti do ostanka - rekao je Matarazzo.

Do sada je u 215 bundesligaških utakmica zabio 95 pogodaka, a dođe li ove sezone do troznamenkaste brojke u preostalih devet kola Hoffenheim će biti vrlo blizu ostanka. Prije toga, u utorak ima novu prigodu za popraviti svoj reprezentativni učinak (23 pogotka). Turska je sve samo ne lagani suparnik, ali Kramarić ima jednu prednost, naime, najvjerojatnije će ga čuvati klupski kolega Ozan Kabak, kojeg sigurno poznaje u dušu.

Linker
25. travanj 2024 20:18