TOM DUBRAVEC Cropix
KOMENTAR STRUČNJAKA

‘Ulascima novih igrača postali smo nepredvidljiviji, jasno je i što sad moramo napraviti - to je jedini način‘

Zasluženo smo odigrali neriješeno, dobro je da smo se nakon Austrije ‘pokrili‘ s pozitivnim rezultatom
Piše: Elvis ScoriaObjavljeno: 07. lipanj 2022. 11:07

Komentira: Elvis Scoria

Očekivala se reakcija nakon utakmice s Austrijom, da budemo homogeni, da budemo ekipa. Tako je i bilo.

Istrčali smo u 4-1-4-1, dok je Francuska bila u 4-4-2, gdje je lijevo krilo igrao Rabiot.

Utakmica je bila dosta kontrolirana u prvom poluvremenu, stvoren je vrlo mali broj prilika. Mi smo bili u šansi preko Budimira, koju nismo realizirali. Inače smo bili kompaktni, homogeni, linije su se držale skupa i nismo puno toga dozvolili Francuskoj. Međutim, iz tog bloka nismo bili dovoljno opasni. Nismo se uspjeli transformirati na vrijeme, Modrić i Kovačić kao prednji vezni, odnosno, Majer i Brekalo na krilnim pozicijama, nisu donijeli prevagu.

Budimir se inače dobro kretao, ali u odlučujućim trenucima nije bio dovoljno brz i snažan da izdrži duele.

image
VOJKO BASIC Cropix

Dogodilo se da u drugom poluvremenu primimo pogodak nakon što je naš stoper ostao izvan pozicije, a Rabiot je ostao na širem prostoru, lopta je došla iza leđa obrane. Poentirao je igrač koji inače ne koristi prazan prostor i nije toliko brz...

Utakmica se “slomila” nakon što smo primili gol, posebno u zadnjih 20-ak minuta kad su se linije slomile, te smo zasluženo došli do izjednačenja i stvorili još par prilika.

Ušli su novi igrači s kojima smo dobili svježinu, postali nepredvidljiviji, tražili smo prostor iza leđa obrane i ulazili u kazneni prostor s veznim igračima. Preko Vlašića ili Sučića mogli smo čak i do sva tri boda.

Na kraju smo zasluženo odigrali neriješeno, dobro je da smo se nakon Austrije “pokrili” s pozitivnim rezultatom protiv aktualnog svjetskog prvaka i pobjednika Lige nacija.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Smatram da nam je skupina po mjeri, smatram da Austriju možemo dobiti, a s Danskom možemo igrati. Odgovara nam to što grupa nije super jaka, tako da možemo igrati, da se ne moramo stalno braniti.

Jasno je da će se u sljedećim utakmicama morati mijenjati momčad, to je jedini način. Nema druge, treba dati priliku svim igračima i rasporediti opterećenja. Treba pokušati doći do ideja koje će biti prisutne u kadru i još pojačati taktički dio. Sigurnost imamo s nekim igračima...

Jubilej među velikanima sa 150 utakmica za reprezentaciju je nevjerojatan i ukazuje na veličinu Luke Modrića. Izuzetno puno je Luka napravio za hrvatski nogomet, kao i za sve klubove u kojima je igrao, a publika mu je u Splitu još jednom iskazala veliku ljubav u ovoj posebnoj prilici.

Linker
04. svibanj 2024 01:38