Robert Jarni

 JURE MISKOVIC/CROPIX Cropix
KAKAV PEH

Ultra-talentirana generacija mladih Vatrenih izvukla brutalnu skupinu, Jarni & Co. idu na velikane

Hrvatska U-17 reprezentacija u ponedjeljak je na ždrijebu u Budimpešti doznala svoje suparnike
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 03. travanj 2023. 18:57

Hrvatska reprezentacija do 17 godina u ponedjeljak je na ždrijebu u Budimpešti doznala svoje suparnike u skupini na Europskom prvenstvu koje će se od 17. svibnja do 2. lipnja održati u Mađarskoj. S obzirom na sastav drugih skupina i činjenicu da je Hrvatska bila nositelj, ne može se reći da je Fortuna bila naklonjena Robertu Jarniju i njegovim momcima.

Za plasman u četvrtfinale hrvatski kadeti će se boriti s Nizozemcima (četverostruki osvajači), Englezima (dvostruki osvajači) i Švicarcima (jednom osvojili). Ako budu među najbolje dvije momčadi idu među osam, gdje ih čekaju momčadi iz skupine C, Portugal, Francuska, Škotska ili Njemačka. Euro služi kao i kvalifikacije za SP U-21 u Peruu na koji će ići polufinalisti i pobjednik play-offa (sudar dva poražena četvrtfinalista s najboljim skorom u skupini).

Skupina A: Mađarska, Irska, Poljska, Wales; skupina B: Srbija, Španjolska, Italija, Slovenija; skupina C: Portugal, Francuska, Škotska, Njemačka; skupina D: Hrvatska, Nizozemska, Švicarska, Engleska.

Linker
25. travanj 2024 16:53