Dominik Livaković

 ANTE CIZMIC Cropix
JEDINICA VATRENIH

‘Utakmice s Francuzima već su malo frustrirajuće, daj Bože da ih jednom pobijedimo. Transfer? Ne znam...‘

Prvi hrvatski vratar na pravi se način vratio na gol vatrene reprezentacije
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. lipanj 2022. 08:16

Dominik Livaković vratio se na gol Vatrenih na pravi način, obranio je pet udaraca, pritom je zaustavio Diabyja u 39. minuti u vrlo dobroj šansi, spriječio je Tricolore u još nekim opasnim situacijama, a omeo je i Griezmanna koji nije uspio, nakon pogreške Juranovića, donijeti gostima pobjedu.

- Super sam se osjećao. Jako sam zadovoljan. Bod je dobar nakon teškog poraza u Gradskom vrtu. Odlično je ispalo - kazao je Livaković u razgovoru za SN.

Kakvo je bilo ozračje, koliko vas je mučila igra i rezultat od petka, pitali smo ga.

image
ANTE CIZMIC Cropix

- Mučilo nas je, dakako da nas je mučilo, ali htjeli smo pokazati da to nije realna slika Hrvatska. To smo demonstrirali u ovoj utakmici s Francuskom koju smo pri kraju mogli i dobiti jer imali smo šanse za drugi pogodak.

Nezgodna Danska

Hrvatska se u igri dobro nosila, ali rezultat je bio na strani suparnika od 52. minute i pogotka Rabiota. Kao i obično, u dvobojima ovih ekipa Francuska se postavila opreznije i namjerno dala Vatrenima da idu naprijed, te vrebala da kazni pogreške iz brzih akcija.

- Je, utakmica je bila slična kao u Zagrebu u Ligi nacija 2020. godine.

To se ponavlja od finala SP-a. Hrvatska igra, a Francuska poentira. Lukav je Didier Deschamps, zna posao, iako ga neki u njegovoj domovini zbog takvog stila ne vole.

- To je malo frustrirajuće, ali dobro, ovaj put nije završilo kao u ranijim susretima. Prekinuli smo taj niz...

Jesu li sad frustracije riješene, sljedeći put možemo očekivati i pobjedu?

- Daj Bože da ih već jednom pobijedimo.

Bod je važan za ozračje, samopouzdanje, ali i stanje na tablici.

- Normalno da jest, svaki je bod bitan. Nadam se da ćemo odigrati odlično i u Danskoj. Oni su dobri, pokazali su to protiv Francuske. Moramo se jako kvalitetno pripremiti jer čeka nas novo veliko iskušenje. Ishod je realan, šteta za zadnjih nekoliko minuta kad smo imali prilike. Žao mi je što ih nismo iskoristili, ali nakon teškog poraza prije nekoliko dana dobar je i neodlučen rezultat.

Igralo se u pristojnom tempu za kraj sezone....

- Imali smo jedni i drugi tešku utakmicu nekoliko dana ranije. Pritom smo jedni i drugi izgubili doma, te smo s oprezom ušli su susret.

Izbornik Dalić kazao je da branite i u Danskoj. Iako će tamo dosta izmijeniti ekipu.

- Danci vode u našoj skupini, imaju šest bodova. Kroz kvalifikacije su prošli suvereno s devet pobjeda i tek jednim porazom, zabili su 30, a primili samo tri pogotka. Bit će to teška utakmica, ali idemo u Kopenhagen pokazati da smo svjetski doprvaci.

Lijepo mu u Dinamu

Nakon Lige nacija Dominik će također zaploviti u bračne vode i to 18. lipnja. Što dalje u klupskoj karijeri? Ostaje u Dinamu ili će se dogoditi transfer?

- Ne znam. Vidjet ćemo... Lijepo mi je u Dinamu, osvojili smo naslov prvaka što je ove godine bilo izuzetno teško i bitno - nije dao određen odgovor, dakako, to ovisi i po potencijalnom kupcu i hoće li Dinamo naći svoj interes. Zna se da ima klauzulu na 10 milijuna eura i da je za taj iznos slobodan, a možda Modri pristanu i na manje.

Na kraju je udijelio komplimente domaćoj ligi:

- HNL je odlična liga, ima četiri vrhunske ekipe, ali isto tako i druge momčadi su podignule razinu te je i u njima jako dobrih igrača.

Linker
30. travanj 2024 22:17