DENIS LOVROVIC Afp
NIKSI NAJAVLJUJE

‘Uvijek je motiv igrati za Hrvatsku, ali igrati na Wembleyju protiv Engleske..., e to će biti spektakl‘

Budemo li posloženi kao momčad, možemo očekivati dobar rezultat - rekao je Vlašić
Piše: SNObjavljeno: 27. svibanj 2021. 16:50

Nikola Vlašić još jednom ove sezone svojim igrama oduševljavao navijače, kako u Hrvatskoj tako i u Rusiji. U dresu svog CSKA odavno se promaknuo kao glavni kotačić momčadi, a sada će na njega ozbiljno računati i izbornik Zlatko Dalić.

Vatreni će svoj nastup na Europskom prvenstvu otvoriti protiv Engleza, 13. lipnja na Wembleyju, a Nikola Vlašić smatra da izbornik Zlatko Dalić ima brojne adute za tako veliki dvoboj.

- Uvijek je motiv igrati za Hrvatsku, ali igrati na Wembleyju protiv Engleske... to će biti spektakl, svi jedva čekamo tu utakmicu. Mnogi su naši igrači odigrali najbolje sezone u karijeri i ako to prenesemo na reprezentaciju, to može biti odlična situacija. Budemo li posloženi kao momčad, možemo očekivati dobar rezultat - prenosi službena stranica HNS-a.

Ozljeda s kraja sezone ne predstavlja mu problem, a dobrog raspoloženja unutar hrvatske reprezentacije ne nedostaje.

- Nisam osjetio neslaganje, svi pričamo jedni s drugima i družimo se - mislim da je atmosfera na zavidnoj razini", istaknuo je Vlašić, hvaleći pritom kvalitete svojih reprezentativnih suigrača.

S druge strane nogometaš Luton Towna, Simon Sluga se po prvi puta s Vatrenima priprema za veliko natjecanje.

- Sigurno će se htjeti pokazati pred svojim navijačima, ali naravno da hrvatska reprezentacija ima svoje mjesto u svijetu. Polufinale iz Rusije sigurno će im biti dodatan motiv, a imaju strašno jaku momčad i jedni su od glavnih favorita za naslov. Međutim, i nama će to biti motiv, da izvučemo još više od sebe, kao i uvijek u teškim trenucima.

Pripreme hrvatske reprezentacije počele su u utorak, a prijateljstva među čuvarima mreže ne nedostaje, kako na terenu, tako i izvan njega.

- Živim san svakog dječaka u Hrvatskoj, ove su pripreme ostvarenje svih mojih snova. Reprezentacija je uvijek imala dobra iskustva na pripremama u Istri i drago mi je da smo ovdje. U siječnju mi se rodio sin, doživio sam lijepe trenutke s obitelji kod kuće - to mi je bio najbolji odmor uoči priprema za Europsko prvenstvo.

Linker
21. travanj 2024 20:55