STUART FRANKLIN Afp
TRILER U KOPENHAGENU

Hrvatska pala u neviđenoj drami! Oršić i Pašalić donijeli produžetke, Olmo kreirao slavlje Furije

Španjolska je u najboljoj utakmici EURA pobijedila Hrvatsku s 5:3 i izborila četvrtfinale EURA
Piše: Sportske novosti/HINAObjavljeno: 28. lipanj 2021. 20:34

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 3:5 (Simon 20-ag, Oršić 85', Pašalić 90+2' / Sarabia 38', Azpilicueta 57', F. Torres 77', Morata 100', Oyarzabal 103')

Sudac: Cuneyt Cakir (Turska).

HRVATSKA: Livaković, Juranović (od 74' Brekalo), Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol, Brozović, Modrić (od 114' Ivanušec), Kovačić (od 80' Budimir), Vlašić (od 78' Pašalić), Petković (od 46' Kramarić), Rebić (od 67' Oršić). Izbornik Zlatko Dalić

ŠPANJOLSKA: Unai Simon, Azpilicueta, Eric Garcia (od 72' Pau Torres), Laporte, Gaya (od 78' Alba), Busquets (od 101. Rodri), Koke (od 78' F.Ruiz), Pedri, F.Torres (od 88' Oyarzabal), Morata, Sarabia (od 71' Olmo). Izbornik Luis Enrique

Žuti kartoni: Brozović (73' prigovor), Ćaleta-Car (84' preoštra igra)

Hrvatska nogometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva nakon što je u susretu osmine finala u Kopenhagenu pred 25.000 gledatelja nakon produžetaka izgubila od Španjolske sa 3-5.

Nakon nevjerojatne drame i brojnih obrata, "Furija" je nakon produžetaka slomila "Vatrene" izborivši plasman u četvrtfinale.

Bila je to "luda" utakmica u kojoj su "Vatreni" poveli, "Furija" je uzvratila s tri gola u nizu, da bi Hrvatska golovima u 85. i 90+2. minuti uspjela izboriti produžetak. Nažalost, u dodatnih pola sata Španjolska je zabila dva gola za konačnih 5-3.

image
WOLFGANG RATTAY Afp

Hrvatska je povela u 20. minuti nakon nevjerojatnog autogola Simona, izjednačio je Sarabija u 38. minuti, "Furija" je preokrenula rezultat u 57. minuti preko Azpilicuete, a Španjolci su u 77. minuti poveli 3-1 golom Ferrana Torresa.

Tračak nade svjetskim doprvacima vratio je Mislav Oršić u 85. minuti, a ludilo na Parken stadionu izazvao je Mario Pašalić izjednačivši u drugoj minuti sudačke nadoknade na 3-3. Nažalost, Španjolci su se vratili u vodstvo u 100. minuti golom Alvara Morate, a samo tri minute kasnije Mikel Oyarzabal je zabio za 5-3.

"Vatreni" tako niti u svom četvrtom pokušaju nisu uspjeli ostvariti pobjedu u nokaut fazi natjecanja na europskim prvenstvima. Nakon što je prošla skupinu Hrvatska je dva puta poražena u četvrtfinalu, a na zadnja dva EP-a u osmini finala.

Španjolska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg susreta između Francuske i Švicarske. Utakmica je na rasporedu 2. srpnja u St Peterburgu.

Umjesto Perišića Dalić se odlučio za Rebića, Lovrenovo mjesto je zauzeo Ćaleta-Car, a Juranović je ponovo dobio prednost u odnosu na Vrsaljka. S druge strane Luis Enrique je iznenađujuće izostavio Jordija Albu, a umjesto njega u sastav gurnuo Gayu, dok je na klupi ostavio bivšeg igrača Dinama Olma.

Španjolska je bolje otvorila utakmicu i u prvih 20 minuta imala je dvije sjajne prilike. Koke je u 16. minuti izašao ispred Livakovića, no hrvatski vratar je sjajno reagirao. Tri minute kasnije Morata je iz sjajne prilike pucao glavom, srećom loše.

U trenucima dok je "Furija" bila u velikom naletu "Vatreni" su poveli i to nakon nevjerojatnog Pedrijeva autogola. Barcelonin veznjak je gotovo s centra vraćao loptu Simonu, no španjolski vratar je neshvatljivo pogriješio i lopta je preko njegove noge završila u golu.

Španjolska je izjednačila u 38. minuti. Pucali su Španjolci tri puta. Prvo je Modrić blokirao, potom je Livaković sjajno obranio Gayin udarac, no Sarabija je s desetak metara snažnim udarcem pospremio odbijanac za 1-1.

Španjolska je u prvom poluvremenu imala 68 posto posjeda lopte, uputila je 11 udaraca pri čemu četiri u okvir hrvatskog gola, dok su "Vatreni" imali samo dva udarca, ali niti jedan u okvir.

"Furija" je okrenula rezultat u 57. minuti preko Cesara Azpilicuete. Ferran Torres je poslao sjajnu loptu u kazneni prostor, a branič Chelsea glavom zabio za 2-1. Nažalost, u 77. minuti Ferran Torres je pogodio za 3-1. Španjolska je brzo izvela slobodan udarac sa svoje polovine, Pau Torres je dugom loptom uposlio Ferrana Torresa, Gvardiol je neoprezno ispao, a napadač Manchester Cityja lako zabio za 3-1 i činilo se pobjedu "Furije".

Međutim, svjetski doprvaci su se čudesno vratili. Tračak nade pojavio se u 85. minuti kada je Mislav Oršić u gužvi smanjio na 2-3, a ludilo na Parkenu izazvao je Pašalić zabivši na Oršićevu asistenciju za 3-3 u drugoj minuti nadoknade.

image
MARTIN MEISSNER Afp

Nažalost, Španjolska je u 100. minuti povela sa 4-3, a gol je zabio Morata. Samo tri minute kasnije Oyarzabal je zabio za 5-3 i Hrvatska se ponovo našla u zaostatku od dva gola.

Zanimljivo, Španjolska nije primila više od jednog gola na zadnjih 27 utakmica. Hrvatska je zabila tri, ali nije bilo dovoljno.


KRAJ: Gotovo je! Hrvatska je nakon teške, velike borbe poražena od Španjolske poslije 120 minuta u Kopenhagenu.

120' Olmo gađa vratnicu! Čista situacija, naša obrana je već bila polijegala na travu, ali nije pogodio bivši igrač Dinama.

116' Livaković brani Morati situaciju jedan na jedan. Pogriješio je Ćaleta-Car, nije stigao Vida, a Livaković odbija zicer španjolskog napadača.

114' Evo i naše posljednje promjene. Ne može više Luka Modrić, ulazi Luka Ivanušec.

image
STUART FRANKLIN Afp

112' Vrijeme bez pravih prilika, Španjolska kontrolira utakmicu, a vremena je sve manje.

109' I dalje se trudimo, fizička snaga je na izmaku kod Modrića i još nekih naših pojedinaca. Istina, ne mogu ni Španjolci puno..

106' BUDIMIR!!!!! Nevjerojatna prilika, u tri poteza smo izbacili Budimira... Pašalićevo dodavanje, šteta... Šteta zbog ovoga! Uh, da je ušlo, kakva bi to bila napetost.

105' Opet smo poklonili Morati prostor, zaustavio ga je Vida tik ispred Livakovića... Bilo bi previše da smo primili šestog, prvi puta smo na velikim natjecanjima primili pet golova.

103' GOOOOL! Zabija sada i Oyarzabal. Zaspali smo, nije nas bilo ni na ovoj lopti... Novi pogodak Španjolske. Nije bilo zaleđa, barem ne na prvu. Ostao je pogodak priznat, nema zaleđa. Druga asistencija Danija Olma.

100' GOOOL! Morata za 3:4. Brekalo je promašio loptu, Španjolci su opet u prednosti. Šteta, opet, šteta. Morata je primio nakon Olmovog ubačaja, prebacio na jaču nogu i matirao Livakovića.

image
JONATHAN NACKSTRAND Afp

98' Olmo! Zaprijetio je, bacio se Vida u blok, pogodila ga je lopta... Lete čaše u teren u Kopenhagenu, ne treba nam to...

image
JONATHAN NACKSTRAND Afp

96' KAKVA OBRANA SIMONA!!!!!!!! Kramarić puca izravno u njega, ali što je napravio Oršić! Dar-mar u španjolskoj obrani, izvrtio je Azpilicuetu, ali Simon brani Kramariću. Nevjerojatno!!!!!!!

94' Dobra sada lopta na Budimira, bio je u duelu s Pau Torresom, tražio igranje rukom ali nije ga bilo... U nastavku Modrić ruši Pedrija, nema kartona...

92' ORŠIĆ!! Jao, kako je ovo blizu bilo. Otvorilo mu se na lijevu nogu, spustio je Budimir nakon ubačaja... Šteta...

91' Krenuo je produžetak. Sada izbornici imaju na raspolaganju još jednu dodatnu izmjenu.

Nevjerojatno slavlje naših....

image
WOLFGANG RATTAY Afp

image
JONATHAN NACKSTRAND Afp

image
JONATHAN NACKSTRAND Afp

image
JONATHAN NACKSTRAND Afp

KRAJ 90 MINUTA: Idemo u produžetak!

90+4' Uh, sad je Olmo zapucao, ali srećom otišlo je preko gola. Kako smo samo šokirali Španjolce!

90+2 GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLL! Pašalić u 92. minutiiiiiiiii! Oršić asistent, Pašalić strijelac!!!!!!!!!

image
STUART FRANKLIN Afp

90+1' Kramarić nije pogodio nakon Modrićeve lopte koja je spuštena, ali bilo je zaleđe. Španjolci odugovlače s vremenom.

90' Igrat će se još šest minuta sudačke nadoknade.

87' Dobili smo novu priliku par minuta prije kraja. Idemo po to izjednačenje!

85' GOOOOOOL! Oršić je zabio! Kakva radost, kakva gužva u kaznenom prostoru. Nisu uspjeli Modrić i Budimir, ali jest Oršić. Sučev sat je pokazao da je gol, tehnologija je odradila posao.

84' Nema više prave igre, nema više ideje za nešto napraviti. Žuti za Ćaletu-Cara koji je u stalnoj borbi s Moratom. Olmo se ubacuje iza leđa Gvardiola, ali Livaković brani.

79' Probat ćemo nešto promijeniti ulascima Pašalića i Budimira, ali primili smo dva nevjerojatna gola... To će se teško izbrisati.

77' GOOOOOOL! Španjolska ide prema pobjedi, zabija Ferran Torres. Velika greška naših, posebice Gvardiola. Nevjerojatna glupost... Gvardiol je otišao na predah, otišao je popiti vode... Naravno da je to kaznio Ferran Torres.

image
STUART FRANKLIN Afp

74' Ulazi Brekalo umjesto Juranovića, prelazi Hrvatska u igru s trojicom odostraga.

73' Svašta se sada događalo... Španjolci su zabili, ali iz evidentnog zaleđa, a Brozović ruši Kokea u španjolskom kaznenom prostoru... Dobio je i žuti karton zbog prigovora.

image
JONATHAN NACKSTRAND Afp

71' Agresivan Brozović prema Kokeu, taman je blizu bio turski sudac. Nema kartona... Umjesto Sarabije sada ulazi Dani Olmo. Pau Torres pak mijenja Erica Garciju.

67' Kakva obrana Simona! Modrić proigrava Gvardiola nakon gužve u kaznenom prostoru, no zaustavio je to španjolski vratar! Diže se Hrvatska!

67' Ide van Rebić, ulazi Mislav Oršić! Može li on biti igrač prevage?

66' Napravio je Dalić zasad samo jednu promjenu, možda ne bi bilo loše uvesti malo svježe krvi na ulasku u posljednju četvrtinu susreta. Produžetak nije daleko, jasno, ali treba prvo izjednačiti.

image
STUART FRANKLIN Afp

64' Nastojimo preko bokova, konkretno, preko Juranovića izaći u kakav kvalitetan napad, no njegove lopte prema naprijed nisu dovoljno dobre... Tako i ova sada prema Kramariću, bila je prejaka.

61' Pola sata je ostalo do kraja. Gvardiol i Busquets sudarili su se na sredini terena... Hoćemo li se vratiti, podignuti, možda i napasti...?

59' Prvi pogodak Azpilicuete za reprezentaciju pao je baš - danas. Šteta, opet smo ostali kratki, s ljudima nedostatka u obrani. Nitko nije sačuvao kapetana Chelseaja...

57' GOOOOOL! Španjolska vodi 2:1. Pedri odrađuje veliki dio posla, Torres ubacuje s lijeve strane, a tamo je Azpilicueta sam, glavom postiže pogodak za španjolsko vodstvo.

image
STUART FRANKLIN Afp

56' Ovo je glavni duel danas... Ćaleta-Car zadužen je za Moratu. Zasad taj posao radi dobro, čak pomalo i frustrira španjolskog napadača.

image
MARTIN MEISSNER Afp

55' Vjerovali ili ne, lopta se - probušila. Duel Čalete-Cara i Kokea morao je prekinuti sudac Cakir.

52' Sjajan ubačaj Ferrana Torresa s lijeve strane, još bolji dolazak Sarabije na drugoj stativi, ali Livaković to čita.

50' Kako su započeli prvo, tako započinju i drugo poluvrijeme izabranici Luisa Enriquea, posjed, posjed i samo posjed. Teško izlazimo u neku pravu priliku.

48' Još uvijek boli trenutak kada smio primili pogodak... Ali, kao da sada kreće nova utakmica, nova raspodjela snaga. Oršić, Pašalić i Ivanušec su na zagrijavanju.

image
JONATHAN NACKSTRAND Afp

46' Počinje drugo poluvrijeme! Promjena u Hrvatskoj - ulazi Andrej Kramarić umjesto Brune Petkovića.

Zanimljiv podatak na poluvremenu...

POLUVRIJEME: 1:1 je u Kopenhagenu. Idemo na predah.

45' Dobra lopta Kovačića za Rebića, istrčao je on sada jedan na jedan sa Simonom koji je bio brži... Igrat će se još jedna minuta sudačke nadoknade.

44' Fini centaršut Juranovića pred gol, ali Rebić... Najbolje ne dovršavati tu rečenicu. Nema ga danas - nigdje na terenu. Eto, završili smo je.

43' Puca Koke i gađa pored gola. Primljeni pogodak nas je jako uzdrmao, ali ima još jako puno do kraja dvoboja.

40' Pogodak nam se dogodio za vrijeme dok je Ante Rebić bio izvan terena, mijenjao je opremu, tj. kopačke... Šteta, velika šteta da nismo zadržali vodstvo do odlaska na odmor.

38' GOOOOOOL! Španjolska je izjednačila. Nikako nismo mogli izbaciti loptu van, zabio je Sarabia. Gayi je obranio Livaković, ali na Sarabijinom udarcu više nije bilo spasa...

image
STUART FRANKLIN Afp

37' Gaya i Azpilicueta su sada iskreirali jednu mini-nevolju pred Livakovićem, odbilo se to od igrača Chelseaja u gol-aut-

35' Mirno rješavamo svaku eventualnu opasnost, kao što je sad Juranović vratio Livakoviću nakon potencijalno opasnog izlaska Sarabije.

32' Pohvaliti moramo - Nikolu Vlašića zasad. To je naš x-faktor danas, jasno, uz čitavu momčad iza sebe... Luka, Broz, Kova... Bez ijedne zamjerke!

image
JONATHAN NACKSTRAND Afp

30' Organizirani smo, disciplinirani, znamo što radimo u obrani u svakom trenutku. Valja očekivati još žustrije, nabrijanije Španjolce, pogotovo do kraja prvog dijela.

28' Nevjerojatno nam ovo i dalje izgleda... Žabica... Novi Paul Robinson, to je ta situacija. Vodimo u Kopenhagenu!

image
WOLFGANG RATTAY Afp

26' Kovačić! Pucamo iz svih oružja, ali kako igra Nikola Vlašić! Nevjerojatna utakmica.

25' Vlašić! Kakva lopta Juranovića, Vlašić puca s Garcijom na leđima i gađa vanjsku stranu mreže.

24' Nije bilo jedanaesterca, Vlašić je pao u kaznenom prostoru Španjolske, sudac Cakir kaže - igraj dalje!

22' Nevjerojatna pogreška španjolskog vratara! Preživjeli smo opasan početak Španjolaca i poveli!

20' GOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!! Hrvatska vodi, lopta je ušetala u gol Unaija Simona! Nevjerojatno vodstvo, Pedrijeva povratna lopta, Simon je nije vidio i to je 1:0.

19' VELIKA PRILIKA ZA MORATU! Glavom Morata, ali Vida je to blokirao. Lopta ga je pogodila u ruku, ali ona je bila u prirodnom položaju. VAR to nije kontrolirao.

18' Uzeli smo loptu bar malo, izašli preko Rebića, Petkovića i Vlašića, ali smo se ubrzo vratili pred Livakovića.

16' KAKVA OBRANA LIVAKOVIĆA! Čista, matna, stopostotna situacija za Kokea, ali Livaković to čita. Sjajna akcija Busquetsa i Pedrija, lopta kao na pladnju za Kokea, ali Livaković je tu i odbija u korner.

15' Prezahtjevna lopta Rebića za Vlašića, probao je okomito... Rijetka prilika da malo uzmemo loptu... Šteta, nije prošlo.

image
STUART FRANKLIN Afp

13' Sarabia! Probali su Španjolci opet brzo izaći preko Gaye, to su i uspjeli, Morata je ostavio petom na lijevu stranu do Sarabije, a ovaj puca i gađa vanjsku stranu Livakovićeve mreže.

11' Garcia ruši Petkovića po našoj osvojenoj lopti. Nema žutiog kartona... Inače, Španjoska u prvih 10 minuta ima čak 79 posto posjeda lopte u nogama...

9' Novi prekršaj za Španjolsku, Gvardiol, Rebić i Kovačić nekako su zajedničkim snagama srušili Ferrana Torresa.

6' Opasno je sada bilo pred Livakovićem, no Koke nije uspio zapucati nakon jednog ubačaja i prenešene lopte Torresa u sredinu. Izvukli smo se.

5' Dobro se Vatreni, koji su danas opet u crnim dresovima, nose sa španjolskim napadima u početku dvoboja. Navijači Hrvatske dominiraju na tribinama, a Brozović radi faul na Morati.

image
WOLFGANG RATTAY Afp

3' Otišao je taj novi igrač, Gaya naprijed po lijevoj strani, Livaković je to predosjetio i uhvatio loptu.

2' Španjolska je uzela loptu od samog početka, naši su svi na hrvatskoj polovici, barem zasad. Možemo očekivati ranu ofanzivu Furije.

18.00 Utakmica je počela! Sretno, Vatreni!

17.50 Još 10 minuta...

17.40 Vatreni su na zagrijavanju!

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

17.30 Još nekoliko zanimljivih fotografija...

image
MARTIN MEISSNER Afp

image
MARTIN MEISSNER Afp

17.20 Evo nas uživo na Trgu Bana Jelačića. Navijačka atmosfera je na vrhuncu!

17.08 Hrvatski nogometaši stigli su na stadion Parken u Kopenhagenu.

image
STUART FRANKLIN Afp

image
STUART FRANKLIN Afp

image
STUART FRANKLIN Afp

17.03 Ladić: Dvije od tri zamjene bili smo prisiljeni napraviti, ali logično se nameću. Pripremili smo se za neke varijante na koje igraju Španjolci. Želimo osujetiti distribuciju lopte prema Busquetsu. Zato je Rebić unutra, zbog te svoje siline, da se probije bok - rekao je pomoćnik Zlatka Dalića za HTV.

17.00 Iznenadilo nas je malo, ali Jordi Alba neće nastupiti za Furiju od prve minute. Tu je Jose Gaya iz Valencije.

16.55 Stigli su sastavi! Sve je kako smo i najavili, barem s hrvatske strane. Za Španjolsku od prve minute igra Gaya umjesto Jordija Albe. Olmo kreće s klupe

image
SN

16.50 Dva ključna igrača! Danas jedan protiv drugog - tko će pobijediti?

16.45 Ako niste bili u Kopenhagenu, svakako ga valja posjetiti.

16.39 Evo nas uživo ispred Parkena! Video: Mario Pušić / Jutarnji list

16.37 Gaizka Mendieta: Da bi Španjolska dobila Hrvatsku, mora ih najprije nadigrati. Imaju Hrvati puno individualne kvalitete s igračima koji im mogu donijeti puno toga raznolikog. Španjolska mora igrati u visokom tempu, ići na što brži reposjed kad izgube loptu. Moraju stvoriti pritisak Hrvatskoj. Hrvatsku moramo natjerati na trčanje, to im se ne bi svidjelo - rekao je za Uefa.com

16.35 Evo i naših navijača!

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

16.33 Prva fotografija sa stadiona Parken danas... Dva su barjaka visoko u zraku, jedan će samo ostati stajati nakon utakmice..

image
STUART FRANKLIN Afp

16.30 Navijači će danas biti velika snaga Vatrenih. Ima ih iz cijelog svijeta.

16.20 Još malo do utakmice... Jako, jako malo. Atmosfera raste, stolovi u kafićima se pune, a navijači su krenuli prema stadionu. Očekujemo novo javljanje našeg Dražena Antolića...

16.15 Navijači cijeloga dana rade show u Kopenhagenu. Svi su uvjereni u jedan ishod - pobjedu nad Španjolskom!

Video: Dražen Antolić

16.10 - Naš ugledni znanstvenik Dragan Primorac s navijačima

image
Dragan Primorac s navijačima
DRAGAN PRIMORAC

Foto: Dragan Primorac

16.00 - U Kopenhagenu je iznimno vruće. Temperatura je probila 30 stupnjeva. Bit će zanimljivo za vidjeti kako će to utjecati na igrače i tko će se bolje snaći u tim uvjetima - Hrvati ili Španjolci.


15.45 - Danci su u čudu. Luda atmosfera koju su stvorili hrvatski navijači brojne je znatiželjnike izvukla na prozore. Prodavači i prodavačice iz okolnih dućana izašli su na ulicu i u čudu te s pljeskom pozdravili pjesmu vojske naših navijača u Kopenhagen. Inače, primijetili smo i jednu vrlo zabavnu situaciju. Tri Španjolca uletjela su među desetak svojih sunarodnjaka i počeli im pjevati: "Malo vas je, malo vas je pi***ce". Naša pretpostavka je da su nedugo prije toga imali zanimljiv susret s našim navijačima.

VIDEO: Dražen Antolić


15.15 - Kopenhagen je pun Hrvata, naši navijači totalno dominiraju pjesmom i navijanjem. Kako nam javlja naš reporter s terena, većina je polako krenula prema stadionu.

VIDEO: Dražen Antolić

VIDEO: Dražen Antolić


15.00 - U Danskoj je i naš ugledni znanstvenik Dragan Primorac koji očekuje sjajnu utakmicu i maksimum od hrvatske nogometne reprezentacije.

image
Tomislav Juranović

VIDEO: Tomislav Juranović


14.45 - U Kopenhagenu smo sreli i proslavljenu hrvatsku atletičarku Blanku Vlašić koja je došla podržati našu reprezentaciju, a samim time i svog brata Nikolu. Osim izjave koju je dala za Sportske novosti, Blanku smo mogli vidjeti i kako vodi navijanje među sjajno raspoloženim hrvatskim navijačima.

"Atmosfera je top, vrhunska. Prvi sam put na ovaj način dio utakmice i navijačke atmosfere. Izuzetno sam ponosna što sam tu, što mogu ovako podržati hrvatsku reprezentaciju i svog brata. Guštam na ulici sa svojom obitelji i ekipom. Veselim se erupciji emocija u šest sati", poručila je Blanka.

VIDEO: Dražen Antolić


14.25 - Još malo prekrasnih kadrova iz Danske.

image
Mario Pušić/Jutarnji list

image
Tomislav Juranović


13.55 - Hrvatski navijači ne staju! Zagrijavanje na najjače! Pjesma se ori Kopenhagenom!

VIDEO: Dražen Antolić


13.30 - Veliki pritisak je na Španjolcima i njihovom izborniku Luisu Enriqueu:

"Bio je hrabar. Nije zvao niti jednog igrača iz Reala, a već to samo po sebi donosi pritisak. Ja ga se sjećam kao igrača, psiho su ga zvali. Sve je mogao igrati. Psiho je 100 posto", rekao nam je nekadašnji nogometaš i nogometni trener Predrag Jurić u najnovijoj epizodi Eurocasta.


13.15 - Hrvatskih navijača sve je više, 'kockice' su preplavile glavni grad Danske.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX


13.00 - Hrvati su stvorili ludu atmosferu, pogledajte ove nestvarne scene iz Kopenhagena:

VIDEO: Mario Pušić/Jutarnji list


12.55 - Prema informacijama našeg reportera iz Kopenhagena, na ulicama je trenutno više hrvatskih nego španjolskih navijača.

image
Mario Pušić/Jutarnji list

image
Mario Pušić/Jutarnji list

image
Mario Pušić/Jutarnji list

image
Mario Pušić/Jutarnji list

image
Mario Pušić/Jutarnji list


12.45 - Atmosfera s ulica Kopenhagena:


12.00 - Navijači su poslali jasnu poruku - Mislav Oršić njihov je favorit za poziciju koja je ostala upražnjenja Perišićevim izostankom. Kompletne rezultate SN ankete koja je prikupila preko 15 i pol tisuća glasova pogledajte OVDJE.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX


11.30 - Kako bez Perišića? Zlatko Dalić najavio je da neće mijenjati koncepciju igre koja se pokazala pobjedničkom i da ima pravu zamjenu za Ivana.

- Čuo sam se s Perišićem, žao mu je i teško, to je šok, u zadnjem trenu ostali smo bez ponajboljeg igrača iz faze po skupinama. Moramo se tome prilagoditi. On će biti naš navijač, ako Bog da pa da bude sve dobro i prođemo, priključit će nam se za 7-8 dana. Igrat ćemo i za njega. Nije mu lako, za to je živio, u sjajnoj je formi, dao je dva gola, ali dogodi se - kazao je Dalić za Perišića te dodao:

- Španjolci su sigurno slagali igru da tako da imaju defenzivnijeg igrača na tom boku koji bi se posvetio Perišiću. Sada će možda to promijeniti i staviti ponovno ofenzivnijeg. Mi ćemo ići s igračem koji je najsličniji Ivanu.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX


11.00 - Pogled na statistiku:

image
SN


10.30 - U Kopenhagenu bi se danas moglo okupiti i preko 10 tisuća hrvatskih navijača, a dio njih hvata posljednje letove za Dansku u kojoj će Vatreni u 18.00 otvoriti okršaj sa Španjolskom. Na samim tribinama ih se pak očekuje između četiri i šest tisuća.


10.00 - Je li ovo postava Vatrenih za okršaj s Furijom?

Linker
19. travanj 2024 15:40