OZAN KOSE
OSTAO U ČUDU

Vatreni debitant šokiran potezom Josipa Brekala: ‘Ja to još nisam vidio na treningu i utakmici‘

Izbornik je isprobao nove igrače, a najvažnija je ionako utakmica u Švedskoj - kaže Brekalo
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. studeni 2020. 15:13

Dan nakon okršaja s Turskom u Istanbulu (3:3) hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u Stockholm gdje ju u Solni očekuje sudar protiv Švedske u Ligi nacija. Puno se bude podiglo nakon ogleda protiv Turske gdje je nakon utakmice utvrđeno da je Domagoj Vida bio pozitivan na koronavirus.

Kako prenosi službena stranica HNS-a, liječnička služba hrvatske reprezentacije je u dogovoru s kolegama iz Švedske donijela odluku da u petak 13. studenoga bude odrađeno dodatno testiranje reprezentativaca i stožera, radi predostrožnosti uoči utakmice sa Švedskom, imajući u vidu da je iduće redovno testiranje predviđeno u nedjelju.

Kada je u pitanju susret protiv Turske i igra Vatrenih, kratko je sve prokomentirao i jedan od strijelaca Josip Brekalo.

- To je bio moj prvi pogodak glavom u seniorskoj karijeri, posljednji sam zabio u kadetima. Bio je iznenađenje i za mene, ali utrčao sam u prostor, a Oršić me fantastično pronašao. Utakmica je bila zanimljiva kako za hrvatske, tako i za turske gledatelje, lijepa prijateljska, ali nažalost tri nam pogotka nisu bila dovoljna za pobjedu. Ipak, izbornik je isprobao nove igrače, koji su odigrali dobro, a najvažnija je ionako utakmica u Švedskoj. Jako mi je drago i zbog Marina Pongračića, znam koliko mu ovaj debi znači. Mislim da može biti sretan svojim prvim nastupom.

image
OZAN KOSE

U Istanbulu je Marin Pongračić po prvi puta odjenuo hrvatski dres.

- Sretan sam i zadovoljan time što sam pozvan u reprezentaciju te što sam odigrao svoje prve minute. Utakmica je bila zanimljiva i šteta je što nismo pobijedili, ali sve u svemu - dan za pamćenje. Mislim da smo dobro stajali na terenu, nismo previše dopuštali Turskoj, koja nije imala previše prilika, no treba ispraviti greške"

Pongračić je kratko prokomentirao i posljednji pogodak svojeg klupskog suigrača Brekala.

- Bio sam šokiran kada je zabio pogodak glavom, to je dobro za njega, a ja to nisam viđao ni na treninzima niti utakmicama. Znamo da je Brekalo veliki talent i to je pokazao na terenu.

Pongračić je zbog mononukleoze izbivao s terena gotovo tri mjeseca.

- Za svakog nogometaša katastrofa je kad mu se tako nešto dogodi. Primjetio sam da nemam energije na treninzima, pa sam otišao kod liječnika na testiranje i dijagnoza je bila mononukleoza. Nakon dijagnoze sedam tjedana nisam trenirao. Sada je sve u redu, spreman sam, ali moram još raditi na kondiciji", dodao je stoper Wolfsburga, koji bi u budućnosti trebao biti jedan od oslonaca obrane hrvatske reprezentacije, a vrlo je opasan za protivnike u napadačkim prekidima.

Linker
20. travanj 2024 03:49